Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Bijelo Polje: Jedan šumar osumnjičen da nije razdužio kolegu kojem je istekao ugovor, drugi da nije prijavljivao bespravnu sječu

Saopštili iz Uprave policije UP

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje podnijeli su krivične prijave protiv N.M. (39) i N.Č. (22) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i kao i protiv V.Ć. (50) zbog šumske krađe, saopšteno je iz Uprave policije.

“N.M. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu službenog lica, nevršenjem svoje službene dužnosti shodno svojim ovlašćenjima, kao rukovodilac Područne jedinice Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac, pribavio korist nepoznatim licima tako što nakon isteka ugovora o djelu N.Č., koji je obavljao poslove čuvara šuma u gazdinskoj jedinici Lepenac – Palješka Gora, nije obezbijedio čuvanje šuma u toj gazdinskoj jedinici. Takođe, N.M. nije razdužio N.Č. na dan kada mu je istekao ugovor o djelu već mu je omogućio da i dalje radi”, kazali su iz policije.

N.Č. je, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo izvršio na način što nije evidentirao niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3.

“Na ovaj način su osumnjičeni pričinili štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 25,595 eura”, naveli su iz policije.

Osim toga, krivična prijava podnijeta je i protiv V.Ć. (50). Njemu se na teret stavlja krivično djelo šumska krađa.

“Sumnja se da je početkom novembra u državnoj šumi bespravno posjekao 31 bukovo stablo, ukupne bruto mase 36,85 m3, na koji je način pričinio štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 2,239 eura”, kazali su iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve