Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Besplatan internet servis širom svijeta za studente i zaposlene na UCG-u

Kako je saopšteno iz UCG-a, Eduroam – EDUcational ROAMing je dostupan na svim kampusima Univerziteta Crne Gore i u brojnim visokoškolskim naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom Evrope i svijeta

Centar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore omogućio je studentima i zaposlenima korištenje eduroam mreže, koja korisnicima omogućava besplatan, bezbjedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom svijeta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke (akademski mail) kreiranih na instituciji u kojoj su zaposleni ili studiraju.

foto UCG

Kako je saopšteno iz UCG-a, Eduroam – EDUcational ROAMing je dostupan na svim kampusima Univerziteta Crne Gore i u brojnim visokoškolskim naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom Evrope i svijeta.

“Tako, na primjer, zaposleni ili studenti na Univerzitetu Crne Gore mogu pristupiti eduroam Internetu na svojoj univerzitetskoj jedinici ili kada su u posjeti bilo kojoj instituciji u svijetu gdje je dostupan eduroam signal. Koristi se isto korisničko ime i lozinka, a korisnik ima isti utisak, bez obzira na to gdje pristupa eduroam Internetu”, pojasnili su.

Dodaju da su korisnici eduroam servisa studenti i zaposleni u naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta.

“U Crnoj Gori ga mogu koristiti profesori, naučnici, istraživači, studenti i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Crne Gore (MREN). Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (npr. WPA2/AES), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka”, zaključuju u Univerzitetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve