Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Berane: Osumnjičenima za napad na advokata Simovića pritvor do 30 dana

Određen im je pritvor do trideset dana, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda

Napadačima na advokata iz Berana Aleksandra Simonovića, Denisu Adroviću i Ernadu Adroviću, određen je pritvor do trideset dana, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, javlja portal RTCG.

Sudija za istragu Ivan Došljak u rješenju je naveo da okolnosti ukazuju na opasnost od uticaja na lica koja je potrebno saslušati u svojstvu svjedoka i opasnost od ponavljanja djela.

Otac i sin iz Petnjice su osumnjičeni da su dana 13.05.2024. godine, oko 10,30 časova, u hodniku zgrade Osnovnog suda u Beranama, “sposobni da shvate značaj svog djela i upravljaju svojim postupcima i svjesni zabranjenosti svog djela čije su izvršenje htjeli, drskim i bezobriznim ponašanjem ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir, vršenjem nasilja prema oštećenom – pravnom zastupniku Simonović Aleksandru, advokatu iz Berana koji je obavljao poslove od javnog značaja”.

Objašnjava se da je advokat Simonović postupao u predmetu P.br.481/24 Osnovnog suda u Beranama po tužbi tužilje M.A. radi prestanka izdržavanja.

“A.D. sudija Miletić Ljubinka udaljila je iz sudnice, jer je tokom rasprave pravio grimase u vidu prijetnji, klimao glavom put oštećenog i prilikom izlaska iz sudnice ponovo klimajući glavom istom uputio riječi prijetnje „vidjet ćeš ti“.

Nakon završene glavne rasprave, kako se dodaje, iz sudnice su izašli A.E. i oštećeni, dok je A.D. stajao ispred sudnice u tom trenutku je dohvatio za ruku oštećenog i unio mu se u lice govoreći „šta ćeš ti bre, šta radiš ovo“.

“Zatim stao ispred njega, tako da nije mogao da prođe i pokušao da ga udari, kada je oštećeni podigao torbu pokušavajući da ga drugom rukom odgurne od sebe, u kom trenutku ga je stisnutom pesnicom udario u predjelu desne strane lica ispod oka, nakon čega mu je s leđa prišao A.E. i stisnutom pesnicom ga udario u predjelu desne strane lica – vilice, usljed čega je oštećeni pao na betonsku podlogu kojom prilikom je zadobio teške tjelesne povrede”, objašnjeno je u rješenju.

Početak saslušanja osumnjičenih, kako se nezvanično saznaje, kasnio je nekoliko sati, jer niko od beranskih advokata nije htio da se prihvati uloge branioca čak ni službeno.

Denisu i Ernadu Adroviću branioci su na kraju, ipak, obezbijeđeni službenim putem.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve