Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

Bečiću ubuduće poslanička plata, prekinut mandat za osam njegovih savjetnika

Administrativni odbor donio je rješenje o pravo prestanka na zaradu bivšem predsjedniku Skupštine Crne Gore koji će ubudće primati poslaničku platu

Administrativni odbor donio je rješenje o pravo prestanka na zaradu bivšem predsjedniku Skupštine Crne Gore koji će ubudće primati poslaničku platu.

Nevenu Gošoviću, Vuku Jankoviću, Dušku Stijepoviću, Sandri Radević, Dubravki Joksimović, Dušanu Masoničiću, Valentini Minić i Aleksandru Novoselu, koji su bili savjetnici bivšeg predsjednika parlamenta, prekinute je mandat koje po zakonu prestaje danom smjene prvog čovjeka zakonodavne vlasti.

Svi savjetnici, osim Gošovića, podnijeli su zahtjeve za ostvarivanje prava na naknadu još godinu po isteku funkcije. Odbor je jednoglasno odlučio da će savjetnici primate naknade još godinu.

Član Odbora iz Demokrata Vladimir Martinović kazao je da je jasno kako je Bečić smijenjen prekomponovanjem parlamentarne većine i dilovima onih koji, kako je rekao, žele da izdaju izbornu volju.

-Kako je Bečić smijenjen, samim tim su smijenjeni i njegovi savjetnici. Želim da im se zahvalim na svemu što su uradili za promociju našeg parlamenta i za sve pohvale koje je Skupština dobila sa međunarodnih adresa- naveo je Martinović.

Dodao je da će se svim demokratskim sredstvima boriti protiv prekrajanja izborne volje građana.

-Jasno je da se topi ona većina od 49 poslanika i vidjećemo šta će se građanima u narednim danima servirati- kazao je Martinović.

Odbor je usvojio zahtjeve za otpremninu koje su zbog odlaska u starosnu penziju podnijeli bivša poslanica Demokratskog fronta Ljiljana Đurašković, bivši sudija Ustavnog suda Dragoljub Drašković i nekadašnja ministarka bez portfelja Marija Vučinović.

Odbor je odlučio da je CANU dostavio potpunu dokumentaciju za novog člana Savjeta RTCG i predložio za tu funkciju Predraga Miranovića. Raniji član Savjeta Žarko Mirković podnio je prošle godine ostavku na tu funkciju.

Odbor je pokrenuo postupak imenovanja predsjednika i jednog člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama. Javni poziv će trajati 15 dana.

Na sjednici je jednoglasno odlučeno i da se pokrene postupak imenovanja jednog člana Državne izborne komisije, iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, koji je stručan za pitanje izbornog zakonodavstva. Članu DIK-a Zoranu Vujičićumandat ističe krajem aprila. Odbor je jednoglasno odlučio da raspiše javni konkurs.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NIKOLA
18.02.2022-18:11 18:11

Dje je ova Cetnicka splacina trosila pare u savjet ni u fabriku nema toliko radnika hvala bogu pa ovu fukaru cetnicku izbacismo iz Skupstine na smetliste !

Ha20
18.02.2022-19:18 19:18
Reply to  NIKOLA

Imate moju podrsku na komentaru 100%. Prijatan vikend.