Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Backović: Posjeta Porfirija zloupotrijebljena za podrivanje zajedništva i sloge

Komunalna policija je trebala reagovati proaktivno i u skladu sa propisima zabraniti i prekinuti započeto kačenje nacionalističkih sadržaja. Neprihvatljiovo je i porazno da komunalna policija pomaže takve aktivnosti

Gradski savjet Građanske inicijative “21. maj” u Herceg Novom ocjenjuje da posjetu i boravak patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija u Herceg Novom prati “neprimjerena i nekorektna ikonografija”.

“Žao nam je zbog ovakvog nastupa dijela naših sugrađana jer Boka i Crna Gora pripadaju svima a vjerske aktivnosti, kojima se čak daje i najveći politički i društveni značaj, nikada ne treba koristiti za podrivanje zajedništva, tolerancije i manifestaciju dominacije nad drugima”, saopštio je predsjednik Gradskog savjeta Građanske inicijative “21. maj” Herceg Novi Miodrag Backović.

Posjetu velikodostojnika SPC, Njegove Svetosti patrijarha gospodina Porfirija, prema riječima Backovića, “nije trebalo politički zloupotrijebiti i pretvoriti je u otvorenu provokaciju, namjerno podizanje tenzija i propagandu koja podsjeća na onu kojoj je u Crnoj Gori obično posezao okupator”.

“Uz primjetno odsustvo državnih zastava Crne Gore ne samo da se nastavlja nepriznavanje nezavisnosti i suverenteta naše zemlje, nego se kroz istaknute simbole, parole i transparente podstiče i ohrabruje djelovanje nacionalističkih i ekstremističkih vjerskih grupa”, dodao je on.

Određeni istaknuti transparenti, kako ocjenjuje Backović, zahtijevaju brzu reakciju gradskih vlasti koje moraju ostati servis svih građana i građanki Herceg Novog i učiniti da se u gradu svi osjećaju ugodno i prihvaćeno.

“Komunalna policija je trebala reagovati proaktivno i u skladu sa propisima zabraniti i prekinuti započeto kačenje nacionalističkih sadržaja. Neprihvatljiovo je i porazno da komunalna policija pomaže takve aktivnosti”, istakao je on.

Kako je naveo, gradski savjet Građanske inicijative “21. maj” u Herceg Novom zatražio je od Komunalne inspekcije da odmah donese rješenje o uklanjanju transparenata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DUKLJA
27.08.2022-19:24 19:24

MANITE SE PRAZNIH POLITIČKIH PRIČA.KRIVIČNE PRIJAVE I TO JE TO, ŠTO SE TRENUTNO MOŽE PREDUZETI.

Pe Pera
29.08.2022-11:13 11:13
Reply to  DUKLJA

Jel to pričaš za albanske zastave u Ulcinju i Tuzima?