Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Azmont investments nije dobio dozvolu da gradi helidrom

Kako se navodi u obrazloženju rješenja, Ministarstvo se, na osnovu propisa, obratilo Agenciji za civilno vazduhoplovstvo zahtjevom za izdavanje saglasnosti na glavni projekat objekta helidroma

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine odbilo je zahtjev firme ,,Azmont investments“ iz Herceg Novog za izdavanje dozvole za građenje helidroma u sklopu luke nautičkog turizma u Kumboru.

Kako se navodi u obrazloženju rješenja, Ministarstvo se, na osnovu propisa, obratilo Agenciji za civilno vazduhoplovstvo zahtjevom za izdavanje saglasnosti na glavni projekat objekta helidroma.

– Agencija je 4. marta 2024. godine dostavila rješenje, kojim se odbija zahtjev Ministarstva jer je utvrđeno da sadržaj glavnog projekta nije izrađen u skladu sa primjenjivim regulatornim zahtjevom za ovu oblast. Ministarstvo je obavijestilo investitora i pozvalo ga da, shodno Zakonu o upravnom postupku, u roku od pet dana dostavi izjašnjenje u pisanom obliku o rezultatima ispitnog postupka. Kako se stranka nije izjasnila o rezultatima ispitnog postupka u određenom roku, Ministarstvo je donijelo rješenje bez izjašnjenja stranke – navodi se u obrazloženju rješenja uz pravnu pouku investitoru da može izjaviti tužbu Upravnom sudu.

Kompanija ,,Azmont investments“ upravlja rizortom Portonovi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve