Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

ANIMA: Apelujemo na građane Crne Gore da neodgovornim politikama otkažu poslušnost

Međunarodni dan mira obilježava se 21. septembra, u skladu sa Rezolucijom 36/67 koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija

Povodom Svjetskog dana mira – 21. septembra 2022. godine, ANIMA Centar za žensko i mirovno obrazovanje jasno poručuje-stop ratu i razaranjima – nenasilje je naš izbor.

Međunarodni dan mira obilježava se 21. septembra, u skladu sa Rezolucijom 36/67 koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Istog dana obilježava se Svjetski dan prekida vatre i Dan bez nasilja.

“Svjedočimo 209 danu rata u Ukrajni. Nema nagovještaja prekida vatre i mirovnim dogovorima. Ni ostala ratna žarišta ne jenjavaju. Čini se da je svjetski mir ugrožen više nego ikada. Ugrožen je mir i u Crnoj Gori ali na sreću još nema oružanog sukoba. Sve o neodgovornosti i moralnoj bijedi političkih elita je napisano. Vrijeme je da se sistem mijenja. Hoćemo da vjerujemo da može nenasilno”, ističe ova NVO..

Apeluju da oružani sukob u Ukrajini stane, da se prekine razaranje, patnja ljudi i dogovori otpočnu.

“Apelujemo na građane i građanke Crne Gore da neodgovornim politikama otkažu poslušnost, da imaju strpljenja da se posvete vlastitim interesima i sačuvaju nadu da je promjena mirnim putem moguća”, poručuje tim ANIME.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoja
20.09.2022-11:48 11:48

Vi nekome nešto o promašenosti.
Vi??
Sponzoruše.
A đe vam je glas do sad za sve čemu ste popovale i davale amin.
Sramite se grandovke i ništa više.