Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

AMSCG: Na više puteva obustavljen saobraćaj zbog snijega i odrona, vozači se pozivaju na oprez

U AMSCG-u upozoravaju na učestale odrone, a vozačima savjetuju da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Saobraćaj na više putnih pravaca u Crnoj Gorij je u prekidu zbog snijega i sniježnih nanosa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG). Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, na jugu pada kiša, a u centralnim i sjevernim predjelima, u višim predjelima snijeg.

Vidljivost je mjestimično smanjena. U AMSCG-u upozoravaju na učestale odrone, a vozačima savjetuju da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Na magistralnom putu Plužine-Šćepan polje obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila zbog snijega i sniježnih nanosa.

Na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je u prekidu za kamione sa prikolicom.

Na magistralnom putu Rožaje-Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo saobraćaju samo putnička vozila i vozila do 3,5t.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin preko Platija obustavljen je saobraćaj zbog odrona i velike količine vode.

Na magistralnom putu Nikšić-Šavnik obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila zbog mećave i sniježnih padavina.

Na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara u mjestu Sokolovina obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima radova.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraća se lokalnim saobraćajnicama.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče do 31.01 2023. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izgradnje bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto-put).

Do 30. parila 2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

– Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona19807, 020234999 i 063239987 – poručuju u AMSCG-u.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve