Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Američka ambasada objavila prvi program grantova u 2024. godini

Osim Programa malih grantova Demokratske komisije, Ambasada će ponuditi još dva programa crnogorskim neprofitnim organizacijama i medijima u 2024. godini.

Odjeljenje za medije, kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici objavilo je poziv za dostavljanje prijedloga projekata za Program malih grantova Demokratske komisije za 2024. godinu.

Program, kako je saopšteno iz ambasade, podržava projekte koji promovišu toleranciju, različitost i inkluziju u crnogorskom društvu.

“Crnogorski think tankovi, organizacije civilnog društva/nevladine organizacije i druge neprofitne organizacije mogu konkurisati sa projektnim prijedlozima”, navodi se u najavi za medije dostavljenoj iz američke ambasade.

Prioritetna područja, kako su naveli, su: zaštita ljudskih prava i unaprjeđenje tolerancije, posebno među mladima; etničke manjine, LGBTQi prava i rodna ravnopravnost; osnaživanje žena u političkoj i ekonomskoj sferi; i jačanje civilnog društva.

“Ambasada će u 2024. godini dodijeliti 320.000 dolara kroz Program malih grantova Demokratske komisije, u iznosima od 25.000 do 50.000 dolara. Zainteresovane organizacije pozivamo da dostave prijedloge projekata do 29. aprila 2024. elektronski na [email protected]. Detaljne informacije, uputstvo za prijavu i formulare možete naći na internet stranici Ambasade”, kazali su iz ambasade.

Osim Programa malih grantova Demokratske komisije, Ambasada će ponuditi još dva programa crnogorskim neprofitnim organizacijama i medijima u 2024. godini.

“Program podrške profesionalizaciji medija usredsrediće se na razvoj medijskih sloboda i novinarskih profesionalnih standarda u Crnoj Gori. Program CLEAR – Počistimo korupciju iz Crne Gore će tražiti prijedloge projekata koji pomažu borbu protiv korupcije i jačaju vladavinu prava. Oba programa biće objavljena tokom marta 2024. Ambasada će dodijeliti ukupno 1.120.000 dolara ove godine za projekte jačanja demokratskih institucija i civilnog društva i pospješivanje reformi neophodnih za napredak Crne Gore ka članstvu u EU i unaprjeđenje njenog kredibiliteta kao NATO saveznice”, naveli su u najavi.

Za više informacija o programima Vlade SAD u Crnoj Gori posjetite internet stranicu Ambasade https://me.usembassy.gov/.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve