Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: “Ne ostade nam niko u Zeti od tužioca Katnića”

"Vi pominjete da su neki moji poznanici sumnjivi, a evo Vi se družite sa Kadirovim koji je ubio tolike ljude", rekao je Katnić, na što mu je Knežević poručio "reći ću mu kad ga vidim"

Glavni specijalni državni tužilac Milivije Katnić kazao je da se nije okomio na Kneževiće iz Zete, već da se osim istraga protiv poslanika Milana Kneževića i odbjeglog biznismena Duška Kneževića, vode postupci protiv još 15 osoba.

foto aktuelno.me

Katnić je to kazao na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu koji je razmatrao Izvještaj o radu Tužilaštva u periodu od januara do novembra ove godine

Specijalni tužilac je pred Odborom odgovarao na pitanja poslanika članova Odbora.

“Daleko bilo da neko u Tužilaštvo, ne voli Kneževiće iz Zete. Ali vidite u Italiji su te mafijaške porodice organizovane po prezimenima i po srodstvu. Ali, ovdje su u pitanju lica protiv kojih se vode istrage nezavisno od toga što su Kneževići. U ovim istragama vodi se postupak protiv 15 lica, a ne samo protiv Kneževića”, rekao je Katnić odgovarajući na konstatacije poslanika DF-a Milana Kneževića.

Poslanik Knežević na početku svog obraćanja kazao je specijalnom tužiocu da se okomio na Kneževiće iz Zete.

“Izgleda da nema Kneževića iz Zete koji nisu privođeni i zatvarani. Nama ne ostade nikoga u Zeti od tužioca Katnića”, konstatovao je Knežević.

On je pitao Katnića da li će “Slavoljubi Stijepović i 21 Zećanin koji su kroz sulundare ušli u Tužilaštvo”, biti procesuirani jer je na početku mjeseca rekao da će odluka biti donesena za 15 dana”.

Pitao je koliko je Stijepović uzeo para od vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića – 47 ili 97 hiljada eura?

Knežević je kazao da fali 500 miliona eura koji su oduzeti od Duška Kneževića.

“Vi sada imate samo 50 miliona od mog rođaka sa sela, a gdje su onih ostalih 500 miliona”, pitao je Knežević.

Takođe je htio da zna, da li će Katnić da “sasluša sebe jer se sretao sa Nenom Vujoševićem” i da li će u akciji “Klap” “biti saslušan Brano Mićunović, Edin Kolarević i Blažo Đukanović”.

Katnić je odgovorio da se ne vodi istraga protiv lica koje je pomenuo Knežević, a kada je u pitanju eventualno podizanje optužnice protiv Stijepovića kazao je “mislio sam na 15 radnih dana”.

“Vi pominjete da su neki moji poznanici sumnjivi, a evo Vi se družite sa Kadirovim koji je ubio tolike ljude”, rekao je Katnić, na što mu je Knežević poručio “reći ću mu kad ga vidim”.

Knežević je kazao da su Kneževići očigledno “najveća prijetnja za državu kad nas poredite sa mafijom”.

Poslanik Neđeljko Rudović je rekao da se Tužilaštvu ne može vjerovati i da “Katnić koči put Crne Gore ka Evropskoj uniji”.

Katnić je na to odgovorio da je “Tužilaštvo ozbiljna insitucija koja postiže rezultate”.

“Niko iz međunarodne zajednice nam nije uputio prigovor, svi članovi kriminalnih organizacija su u zatvoru ili su u bjekstvu. Danas su kriminalne strukture na jednoj strani, a država na drugoj. Mi imamo dosta toga da uradimo, ali naš problem je u nerazumijevanju javnosti kako se radi tužilački posao. Ali to razumiju naši prijatelji iz Evrope”, rekao je specijalni tužilac.

Na pitanje “šta je sa slučajem predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, Katnić je kazao da se “taj predmet vodi i da će biti saslušan ako za to bude potrebe”.

Katnić je u uvodnom obraćanju pred Odborom kazao da su ove godine donijete naredbe za sprovođenje istrage u 23 pedmeta, a podnijete su krivične prijave protiv 238 lica. Od toga je podnignuta optužnica protiv 145 lica za organizovani kriminal, 16 lica je optuženi za korupciju i 62 za pranje novca.

Kad su u pitanju finansijske istrage, pokrenuto je 15 predmeta protiv 207 lica zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije.

Osim Katnića, sjednici Odbora prisustvovao je i V.D. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve