Lokalna učiteljica iz Irkutska u Rusiji, Anastasija Markova ostala je zatrpana ispod ogromne količine snijega i leda čak četiri sata, koji se na nju obrušio sa krova.

Nesreća se dogodila u Artjumovskom u Irkutsku, nedaleko od velikog rudnika zlata Bodoibu.

– Vraćala sam se iz teretane u naškoj školi, i išla putem kojim obično idem na posao, koji koriste i djeca. Prolazila sam pored drvene zgrade naše lokalne bolnice, i odjednom čula čudnu buku. Podigla sam glavu i vidjela lavinu snijega kako pada pravo na mene, ispričala je Anastasija nakon što je izvučena na sigurno.

Kako kaže, nije imala vremena ni da se pomjeri. Prvi talas ju je oborio na zemlju a drugi je potpuno zatrpao. Snijeg je bio tako težak i debeo da nije mogla da se pomjeri.

– Pokušala sam da dohvatim telefon ali nijesam mogla da pomjerim ni prst, rekla je.

Markova je pokušala da se izbavi ali je uspjela samo da iskopa rupu od 20 centimetara.

– Vikala sam “upomoć” što sam jače mogla, ali me niko nije čuo. Onda sam osjetila da teško dišem i počela je da me hvata panika. Posljednje čega se sjećam su mislio o mom mužu i našoj šestomjesečnoj bebi, a onda sam se onesvijestila, rekla je, piše “Siberian tajms”.

Snijeg koji ju je zatrpao bio je “samo” pola metra dubok, ali ju je na temperaturi od četiri stepena Celzijusovih potpuno zarobio.

Šanse da će je neko pronaći bile su ravne nuli.

U međuvremenu je njen suprug Aleksej počeo da se brine. Zvao je, ali niko nije podizao slušalicu, i dolučio je da ode do teretane gdje mu je rečeno da nije tu. Krenuo je rutom kojom se obično kreće i naišao na gomilu snijega.

– Paničio sam, ali kada sam vidio gomilu snijega pomislio sam da je baš na putu kojim se Anastasija obično vraća iz teretane. Postajalo je mračno i nekoliko minuta sam naprezao oči, a onda sam vidio nešto što mi je zaličilo na njenu torbu, ispričao je.

Odmah je pozvao pomoć i otrčao kući po lopatu.

– Suprug mi je rekao da sam otvorila oči kada su me iskopali, ali se ničega ne sjećam. Kasnije su mi doktori rekli da sam bila zatrpana više od četiri sata, rekla je Anastasija.

Prema riječima lekara imala je mnogo sreće jer nije zadobila povrede glave, i što je imala dovoljno kiseonika da preživi nekoliko sati ispod snijega.

Iako su joj prsti na rukama i nogama promrzli i ima masnice po cijelom telu, život joj nije ugrožen. Trenutno se načazi u bolnici odakle bi uskoro trebalo da bude puštena kući.

Izvor: Blic.rs

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve