Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Zemljotres magnitude 6,1 pogodio kinesku oblast Sindjijang

Sindjijang je jedan od seizmički najosjetljivijih regiona u Kini, a većina potresa bila je u slabo naseljenim djelovima izvan glavnih gradova

Zemljotres magnitude 6,1 pogodio je jutros udaljeni dio sjeverozapadne kineske oblasti Sindjijang, a za sada nijesu prijavljene veće štete ili da ima povrijeđenih, javila je kineska novinska agencija Sinhua.

Zemljotres je pogodio tu oblast u 7.49 po lokalnom vremenu.

Prema preliminarnim podacima kineskog Centra za zemljotrese jačina potresa je bila 6,1.

Američki geološki institut izmjerio je magnitudu 5,7.

Kineska državna televizija CCTV prikazala je snimke ljudi koje evakuišu sa aerodroma u okrugu Šahe, vidi se kako se klate sijalice i trese tlo. Vidi se i osoblje koje vrši inspekcijski pregled spojnog dijela aerodroma.

Sindjijang je jedan od seizmički najosjetljivijih regiona u Kini, a većina potresa bila je u slabo naseljenim djelovima izvan glavnih gradova.

Seizmolozima i drugim službama nijesu prijavljeni poremećaji u lokalnoj elektro mreži, u prozvodnji nafte i gasa ili petrohemijskim industrijama, navela je Sinhua.

Najsmrtonosniji zemljotres u Kini do sada je bio 2008. godine, magnitude 7,9, pogodio je provinciju Sečuan, južno od Sindjijanaga kada je stradalo gotovo 90.000 ljudi

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve