Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da nije trebalo objaviti u javnosti komentare koje je iznio u razgovoru sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

Zelenski i Tramp (Foto: AFP/Reuters/RFE-RL Graphics)

“Mislim da takve stvari, poput razgovora šefova nezavisnih država, ne bi trebalo objaviti”, rekao je Zelenski novinarima u Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

On je naglasio i da se ne plaši objavljenog transkripta.

AP ocjenjuje da je Zelenski minimalizovao značaj ukrajinske istrage o mogućem predsjedničkom kandidatu demokrata Džou Bajdenu.

On je rekao da je istraga o Bajdenu jedan od mnogih slučajeva o kojima je pričao sa liderima drugih zemalja.

Američko ministarstvo pravde objavilo je juče suštinu transkripta telefonskog razgovora od 25. jula u kojem je Tramp zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsjednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

U međuvremenu, Vašington post piše da su zvaničnici američkog Ministarstva pravde, nakon manje od mjesec dana, obustavili istragu o komunikacijama predsjednika SAD s njegovim ukrajinskim kolegom, što je povećalo zabrinutost i demokrata i stručnjaka da ova institucija služi kao štit prvom čovjeku SAD.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve