Tviter je uklonio snimke na kojima se vidi demokratski kandidat za predsjednika SAD Džo Bajden kako komunicira sa djevojkama.

Snimci su, kako je navedeno, uklonjeni jer kršen politiku seksualnog iskorišćavanja djece, navode Novosti i dodaju da su se sporni snimci pojavvili na društvenoj mreži tokom svađe oko lika ovog političara.

U sporu na društvenim mrežama teksaški progresivni aktivista Džoni Grac pokušava da pokrene slučaj da bi kandidat za demokratskog predsjednika trebalo da bude istražen zbog seksualnog napada.

Još jedan komentator, koji se zove “Džejk Konig”, pokušao je da potkrijepi argument Graca objavljivanjem video kompilacije Bajdena kako dodiruje razne mlade djevojke tokom fotografisanja na ceremonijama polaganja zakletve u Kongresu 2015. godine, piše “Raša tudej”.

Međutim, komentator nije mogao da objavi zvanične javne snimke postupka jer ga je “Tvitter prijavio da je pokušao da objavi slike zlostavljanja djece”.

Kenigova tvrdnja bila je lako provjerljiva, jer Tviter zaista vrlo brzo identifikuje video kao “zabranjeni” sadržaj koji “krši [njihovu] Politiku seksualnog iskorišćavanja djece”. Štaviše, veb lokacija zabranjuje nalog postera dok ne izbrišu snimke.

Sporni snimak prikazuje kako bivši potpredsjednik dodiruje ćerke i unuke američkih zakonodavaca. U raznim tačkama izgleda da drži neke djevojke na mjestu i čvrsto se naginje da im kaže.

Raspravu o Bajdenovom ponašanju u velikoj mjeri je podstakao niz optužbi nekoliko žena da ih je “neprimjereno” dodirnuo. Ono što je najvažnije, još u martu, bivša senatorova službenica Tara Rid javno se oglasila rekavši da ju je seksualno napao još 1993. godine.

Tvrdnje nisu privukle veliku pažnju medija, iako su se poklopile sa porastom visoko oglašenog pokreta ‘MeToo’, samozadovoljavajućeg da privuče moćne muškarce da odgovaraju za seksualno loše ponašanje protiv žena. Čini se da najveće ličnosti te organizacije nisu bile zainteresovane za Ridov slučaj, što je dovelo do sukoba i optužbi za partizanstvo.

I sam Bajden je negirao navode, rekavši da se “nikada ništa slično nije desilo”, pa čak i dodao da se ne sjeća te žene.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve