Odvojene “debate” Džo Bajdena i Donalda Trampa, kandidata za predsjednika SAD na predstojećim izborima, održane su juče. Aktuelni predsjednik SAD je govorio u Majamiju, dok je kandidat demokrata nastup održao u gradskoj kući Filadelfije.

Gledaoci su pratili događaj preko kablovske televizije. Trampovu “debatu” prenosio je NBC, kao i dva dodatna kablovska kanala MSNBC i CNBC, dok je kablovska televizija ABC emitovala Bajdenov nastup.

Šerovi, piplmetri i ostali pokazatelji gledanosti ukazuju da je Bajdena pratilo daleko više gledalaca, što je veliko iznenađenje za medijske analitičare.

Bajdena je gledalo 14,9 miliona ljudi, dok je Trampovo obraćanje pratilo ukupno 13,5 miliona gledalaca – 10,9 na NBC, 1,8 na MCNBC i 720.000 na CNBC, pokazuju podaci Nielsena, a prenosi CNN.

Rejting je iznenadio i zaposlene u ABC.

Trampov izborni tim je prethodno predvidio pobjedu njihovog kandidata kada je riječ o broju gledalaca koji će pratiti obraćanje predsjedničkih kandidata.

“Imaćemo mnogo više publike nego Bajden”, rekao je pred početak “debata” savjetnik Trampovog izbornog tima Džejson Miler.

Nakon objave rejtinga, reagovao je i Bajdenov nacionalni sekretar za štampu T. J. Duklo.

“Ispostavilo se da je više ljudi ipak bilo zainteresovano za obraćanje lidera sa jasnim planom da ovu pandemiju stavi pod kontrolu, a Amerikance ponovo vrati na posao”, napisao je Duklo na Tviteru.

“Na drugoj strani ste imali haotičnog lažljivca čija nesposobnost nas je i uvukla u ovaj haos”, napisao je takođe Bajdenov sektretar za štampu.

Rezultati o broju gledalaca se odnose na prenos preko televizije. Strimovi, prenos preko mobilnih telefona, računara i drugih uređaja nisu uključeni.

ABC je saopštio da im je ovo najgledaniji događaj još od prenosa dodjele Oskara u februaru.

Prethodnu realnu debatu uživo je pratilo 73 miliona Amerikanaca.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve