Energetski sistem Venecuele je u protekle dvije godine bio meta oko 250 napada, izjavio je ministar za komunikacije te zemlje Jorge Rodriguez, dodajući da su oni koji stoje iza napada pokušali da se “domognu moći”.

Foto; AFP

“Bilo je oko 250 napada na nacionalnu elektroenergetsku mrežu u protekle dvije godine. Ljudi u drugim zemljama rijetko se suočavaju sa nemilosrdnom i višedimenzionalnom agresijom, kao što je ona koju su izvršile snage krajnje desnice koje nemaju pojma šta su moral i žele samo da preuzmu vlast i da daju kontrolu nad resursima zemlje Donaldu Trumpu”, izjavio je Rodriguez, kako je navedeno u pres-službi ministarstva.

Ministar je u ponedeljak rekao da je Venecuela još jednom ostala bez struje nakon čina sabotaže kod hidroelektrane Simon Bolivar. Okrivio je protivnike vlade za incident, javlja ruska agencija TASS.

Glavni grad Venecuele Caracas i 20 od 23 regiona 7. marta su ostali bez struje.

Nacionalna elektrokompanija saopštila je da je nestanak struje izazvan nesrećom u hidroelektrani Simon Bolivar, za koji je predsjednik Venecuele Nicolas Maduro okrivio “američki imperijalizam”.

Međutim, State Department je porekao povezanost sa incidentom, prenosi agencija.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve