Subota, 13 Avgusta, 2022
Rubrika:

UŽIVO Velike promjene u ruskoj vrhovnoj komandi, Rusi zauzeli Sjeverodonjeck

Podaci govore da je od početka agresije 24. februara, ubijeno 339 djece

Ušli smo u 122. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski vojnici primili su naredbu da se povuku iz Sjeverodonjecka, gdje su utvrđeni u fabričkom kompleksu Azot i dijelu industrijske zone. Rusko ministarstvo odbrane izvijestilo je da se ukrajinski vojnici masovno povlače iz tog grada te da je susjedni Lisičansk, s druge strane rijeke, u operativnom okruženju jer su presječene sve logističke rute. Guverner Luganske oblasti objavio je da se ruske snage s juga pokušavaju probiti u Lisičansk, a separatisti tvrde da su južno od njega zarobili više od 600 ukrajinskih vojnika.

22:46 AFP: Separatsti preuzeli kontrolu nad fabrikom Azot, evakuisale 800 civila

Grad Severodonjeck u Donbasu, višenedjeljno poprište snažnih borbi ukrajinske i ruske vojske, “potpuno su okupirale” ruske snage, objavio je  gradonačelnik Oleksandr Strjuk, javlja AFP, a ruska agencija RIA Novosti izveštaj je objavila pod naslovom “Ruske snage i snage LNR oslobodile su Severodonjeck, Borovskoje, Voronovo i Sirotino”.

“Grad su potpuno okupirali Rusi”, rekao je na ukrajinskoj televiziji u subotu popodne Oleksandr Strjuk.

Ukrajinski portal Ukinform objavio je da su “ruski osvajači u potpunosti zauzeli grad Severodonjeck u Luganskoj oblasti i postavili ‘komandanta'”, a sada “snimaju propagandne spotove sa civilima, koji napuštaju skloništa za bombe u fabrici Azot”.

“Relevantnu izjavu dao je načelnik gradske vojne civilne uprave Sjejerodonjeck Oleksandr Striuk tokom nacionalnog teletona”, javio je dopisnik Ukrinforma.

Agencija AFP podsjeća da je ukrajinska vojska ranije ove sedmice objavila da se povlači iz tog grada koji je prije rata imao 100.000 stanovnika, s namjerom da snažnije brani susjedni Lisičansk.

Prema navodima AFP, “separatisti su ranije danas objavili da su ruske i proruske snage ušle i u Lisičansk i da se u tom gradu, nedaleko od Severodonjecka, vode ulične borbe”.

Agencija RIA Novosti citira izjavu portparola ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnika Igora Konašenkova da su “osujećeni pokušaji neprijatelja da pretvori industrijsku zonu preduzeća Azot u Severodonjecku u tvrdoglavi centar otpora”.

“Jedinice Narodne milicije Luganske Narodne Republike, uz podršku ruskih trupa pod komandom generala armije Sergeja Surovikina, kao rezultat uspješnih ofanzivnih dejstava, potpuno su oslobodile gradove Severodonjeck i Borovskoje, naselja Voronovo i Sirotino Luganske Narodne Republike”, rekao je Konašenkov na brifingu, navodi RIA Novosti.

Francuska agencija AFP javlja kako su “separatisti objavili” da su ruske i proruske snage “preuzele kontrolu nad hemijskom fabrikom Azot u Severodonjecku” i “evakuisale” više od 800 civila koji su tamo našli utočište.

“Grad je sada pod potpunom okupacijom Rusije. Pokušavaju da uspostave svoj poredak. Koliko znam, oni su postavili neku vrstu ‘komandanta’, koji sada okuplja neko ‘aktivno jezgro'”, rekao je Strjuk.

Portal Ukinform javlja da je, prema njegovim riječima, grad “ozbiljno oštećen” i da će “civili teško preživjeti”, a da su u lokalnoj bolnici napravljene zalihe najbitnijih ljekova kako bi se obezbjedila medicinska pomoć u hitnim slučajevima.

21:34 RSE: Rusija uklonila poljsku zastavu sa spomenika iz Drugog svjetskog rata

Rusija je uklonila poljsku zastavu sa spomenika u Katinskoj šumi, podignutom u sjećanje na masovna ubistva poljskih oficira koje je počinila sovjetska vojska u aprilu i maju 1940. godine.

Lokalni zvaničnici naveli su da je zastava uklonjena zbog tenzija između Rusije i Poljske, koja podržava Ukrajinu u ratu sa Rusijom, prenosi Radio slobodna Evropa.

20:49 Šef obavještajaca: Odbrana sa viših položaja u Lisičansku

Ukrajina premješta svoje snage iz ruševina grada Severodonjecka na više položaje u susjednom gradu Lisičansku kako bi stekla taktičku prednost nad Rusijom, rekao je u subotu šef ukrajinske vojno-obavještajne službe, prenosi Hina pozivajući se na Reuters.

Kirilo Budanov je u intervjuu za Reuters u Kijevu rekao kako će se ukrajinske snage nastaviti braniti iz Lisičanska u istočnoj Ukrajini i da više nije moguće zadržati položaj u Severodonjecku.

„Aktivnosti koje se odvijaju na području Severodonjecka su taktičko pregrupisanje naših jedinica. Ovo je povlačenje na povoljne položaje kako bi se dobila taktička prednost“, rekao je Budanov, šef Obavještajne službe ukrajinskog ministarstva odbrane.

„Rusija koristi taktiku… koju je koristila u Mariupolju: brisanje grada s lica zemlje. S obzirom na uslove, odbrana iz ruševina i otvorenih polja više nije moguća. Zato ukrajinske snage odlaze na viši teren kako bi nastavile obrambene operacije.“

Upitan misli li na Lisičansk, odgovorio je: “Da, to je jedini viši teren”.

20:05 Putin: Rusija šalje Belorusiji raketni sistem Iskander-M

Rusija će tokom narednih mjeseci dostaviti Belorusiji raketni sistem Iskander-M, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin uoči sastanka sa predsjednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

18:34
Lažni Vitalij Kličko razgovarao s gradonačelnicima Berlina, Madrida i Beča

Gradonačelnici nekoliko evropskih prestonica bili su sigurni da putem video poziva razgovaraju sa prvim čovekom Kijeva Vitalijem Kličkom, ali su ubrzo shvatili da su prevareni.

Osoba koja zvuči i izgleda kao Kličko uspjela je da obavi razgovore sa gradonačelnicima Berlina, Madrida i Beča, piše Gardijan.

Gradonačelnica Berlina Franciska Gifej preko platforme “Webex” vodila je unaprijed zakazani video razgovor sa osobom za koju je rekla da je izgledala i zvučala kao Kličko.

“Nije bilo znakova da video konferencijski poziv nije održan sa stvarnom osobom”, navodi se u saopštenju njene kancelarije.

Tek nakon petnaestak minuta, navodni gradonačelnik Kijeva sa druge strane linije počeo je da govori o problemu ukrajinskih izbjeglica koje varaju njemačku državu, a činilo se i da poziva da se izbjeglice vrate u Ukrajinu zbog vojne službe. Tada je razgovor za gradonačelnicu Berlina postao sumnjiv.

Kada se veza nakratko prekinuta, kancelarija gradonačelnice kontaktirala je ukrajinskog ambasadora u Njemačkoj, koji je preko vlasti u Kijevu potvrdio da osoba u video pozivu nije pravi Kličko, objavio je magazin “Špigel”.

“Izgleda da imamo posla sa dipfejkom”, saopštila je kancelarija Franciske Gifej.

Dipfejk su lažni video snimci koji nastaju kada tehnologija nauči da vas oponaša. Koristi vještačku inteligenciju da zamijeni ili digitalno izmijeni lice.

“Nažalost, realnost je da se rat vodi svim sredstvima, uključujući i internet. Sve kako bi se digitalnim sredstvima podrilo povjerenje i diskreditovali partneri i saveznici Ukrajine “, rekla je Gifej.

Gardijan dodaje i da je kancelarija gradonačelnika Madrida takođe podnijela prijavu policiji zbog osobe koja se u video razgovoru sa Hoze Luisom Martinez Almeidom lažno predstavlja kao Kličko.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig objavio je u srijedu na Tviteru da je video pozivom razgovarao sa Kličkom – tvit je obrisan u subotu. Ubrzo nakon toga, na zvaničnoj stranici austrijske prijestonice objavljeno je saopštenje da je Ludvig izgleda bio žrtva “ozbiljnog slučaja sajber kriminala”.

 

17:48 Gradonačelnik: Severodonjegk potpuno okupiran

Ukrajinski Severodonjeck je “potpuno okupiran” od strane ruske vojske, rekao je u subotu gradonačelnik, nakon višenedeljnih borbi oko ključnog istočnog grada, prenosi AFP.

16:59 Ruske trupe ušle u Lisičansk, vode se ulične borbe

Ruske i proruske snage ušle su u Lisičansk i u tom gradu, nedaleko od Severodonjecka, vode ulične borbe, javlja AFP navodeći da su tu vijest “objavili separatisti”, dok ruska agencija RIA Novosti izvještava da su snage Luganske narodne Republike i ruske trupe preuzele kontrolu nad jednim rudnikom i fabrikom u Lisičansku.

Radi se o strateškoj tački na istoku Ukrajine za koju se čini da je na ivici pada u ruke ruskih snaga i separatista, piše francuska agencija.

Istovremeno, RIA Novosti citira izjavu „potpukovnika agencije za sprovođenje zakona“ Andreja Maročka da su „Narodna milicija LNR i Oružane snage Rusije preuzele su kontrolu nad rudnikom i jednom od fabrika u Lisičansku“.

15:52 Gotovo sve ukrajinske trupe se povukle iz Sjeverodonjecka

Gotovo sve ukrajinske trupe sada su se povukle iz Sjeverodonjecka, navodi neimenovani izvor za Rojters. Ova informacija još uvijek nije zvanično potvrđena, ali je na nacionalnoj televiziji objavljeno da su nažalost, skoro napustili grad.

15:32 U Lisičansku se vode ulične borbe

Kako prenosi AFP u južnom ukrajinskom gradu Lisičansku se trenutno vode ulične borbe između trupa ove zemlje i ruskih snaga.

14:52 Konašenkov: Za 24 sata eliminisano 780 ukrajinskih vojnika

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je više od 780 ukrajinskih vojnika ubijeno u posljednja 24 sata ruskih vojnih dejstava na području Ukrajine.

Ruska avijacija, raketne jedinice i artiljerija eliminisali su više od 780 ukrajinskih vojnika u poslednja 24 sata, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

14:32 Nemačka potpisala pomoć Ukrajini od milijardu eura

Njemačka je potpisala sporazum kojim će ukrajinskom državnom budžetu osigurati milijardu eura bespovratnih sredstava, navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva finansija.

Sredstva će biti “usmjerena u državni budžet Ukrajine za finansiranje prioritetnih socijalnih i humanitarnih troškova tokom vanrednog stanja”, navodi se u saopštenju. Ukrajina će sredstva dobiti preko Međunarodnog monetarnog fonda.

14:12 Vizni centar Grčke obustavio prijem dokumenata za Ruse

Grčki konzulati u Rusiji najavili su obustavu prihvatanja dokumenata za vize u Rusiji dok je podnošenje prijava obustavljeno iz tehničkih razloga, navodi se na sajtu grčkog viznog centra.

“Iz tehničkih razloga, Generalni konzulati Grčke u Moskvi, Sankt Peterburgu i Novorusiji obustavljaju obradu zahtjeva za vizu na neodređeno vrijeme”, navedeno je na sajtu.

13:52 Od sjutra policijski čas u Kijevskoj oblasti

Od 26. juna do 3. jula u Kijevskoj oblasti će biti na snazi policijski čas. To znači da žitelji ovog grada u tom periodu ne mogu da izlaze na ulici, posjećuju javna mjesta, niti da se kreću između naselja.

14:02 Rusi: Ubili smo do 80 poljskih boraca

Ruske snage ubile su na desetine poljskih boraca u istočnoj regiji Donjecka, tvrdi rusko ministarstvo obrane.

Navodi se da je do 80 poljskih boraca ubijeno na napadu na fabriku cinka Megateks u Kostjantinovki.

13:12 Kadirov: Oslobođeni industrijska zona i aerodrom u Sjeverodonjecku

Industrijska zona i aerodrom u Severodonjecku, potpuno su oslobođeni od ukrajinskih snaga, izjavio je danas čečenski lider Ramzan Kadirov.

Na svom Telegram kanalu, napisao je da su industrijska zona i aerodrom Sjeverodonjecka potpuno oslobođeni, prenio je TASS.

12:52 Rusija pogodila hemijsku fabriku u kojoj je na stotine civila

Rusija izvela artiljerijsko bombardovanje i vazdušne napade na gradove Sjeverodonjeck i Lisičansk, pogodivši hemijsku fabriku u kojoj su stotine civila zarobljene, rekao je ukrajinski zvaničnik, a prenosi Gardijan.

12:32 Medvedev: Moldavija gubi državnost po ukrajinskom scenariju

Moldavija gubi državnost po ukrajinskom scenariju, stavljajući iznad svega mržnju prema Rusiji, ocijenio je danas zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

„Ubrzana devalvacija moldavske državnosti ide po ukrajinskim šablonima: mržnja prema našoj zemlji postaje glavni prioritet“, naveo je Medvedev, prenosi TASS.

12:14 Kuleba: Ukrajina je uz Moldaviju usred prijetnji Moskve

Ukrajina je uz Moldaviju usred prijetnji Moskve, rekao ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

„Mi smo uz narod i vladu prijateljske Moldavije usred ponovnih prijetnji koje dolaze iz Moskve. Sve što je Rusiji ostalo je da ispljuje prijetnje drugim državama poslije decenija neuspješne politike zasnovane na agresiji, prinudi i nepoštovanju. Ovo samo pokazuje slabost Rusije“, napisao je Kuleba na Tviteru.

11:54 Rogozin: Roskosmos počeo da proizvodi serijske rakete Sarmat

„Roskosmos je već počeo da proizvodi serijske rakete Sarmat“ , rekao je direktor ove državne korporacije za kosmičke aktivnosti Dmitrij Rogozin, prenosi Gazeta.

11:34 Do sada u Ukrajini ubijeno 339 djece
Kancelarija ukrajinskog glavnog tužioca podijelila je novo ažuriranje o ratnim zločinima koje je počinila Rusija.

U njemu se  navodi da je registrovano 19.530 navodnih krivičnih djela agresije i ratnih zločina i 9.678 navodnih zločina protiv nacionalne bezbjednosti. Pored toga, ubijeno je 339 djece.

11:02 Ukrajinci: Rakete ispaljene iz Bjelorusije ka Černigovskoj oblasti

Ukrajinska vojska tvrdi da su rakete kojima je pogođena Černigovska oblast ispaljene iz pravca Bjelorusije, prenosi AFP.

10:42 U napadu na Žitomirsku oblast stradao najmanje jedan vojnik

Vitalij Bunečko, guverner Žitomirske oblasti na sjeveru zemlje, rekao da je u udarima na vojni cilj ubijen najmanje jedan vojnik.

„Blizu 30 projektila je lansirano na jedan vojni infrastrukturni objekat u neposrednoj blizini grada Žitomira“, rekao je Bunečko i dodao da je skoro 10 projektila presretnuto i uništeno.

10:22 Ukrajinci: Rusija dosad izgubila 34.700 vojnika

Ukrajinski Centar za strateške komunikacije i bezbjednost informacija tvrdi da je Rusija izgubila 34.700 vojnika od početka invazije u februaru.

Procjenjuje se i da je takođe izgubljeno 1.511 tenkova i 217 aviona.

10:10 Džonson: Ovo bi moglo da primora Ukrajinu na loš mirovni sporazum

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da se plaši da bi ekonomske posledice rata mogle da primoraju Ukrajinu da dogovori mirovni sporazum sa Rusijom koji nije u njenim interesima.

„Previše zemalja govori da je ovo evropski rat koji je nepotreban… pa će pritisak rasti da se Ukrajinci ohrabre – možda prisile na loš mir“, rekao je Džonson i dodao da bi posljedice pobjede ruskog predsjednika Vladimira Putina u ratu bile opasne po međunarodnu bezbjednost i “dugoročna ekonomska katastrofa”.

09:50 Ukrajina: Raketni napadi i na Nikolajev

Ruski snage izvršile su raketni napad na Nikolajev, na jugu Ukrajine, saopštila je predstvanica pres centra Odbrambenih snaga juga Ukrajine Natalija Gumenjuk.

„Jug je, zajedno sa cijelom zemljom, takođe bio pod vazdušnom uzbunom”, rekla je Gumenjuk.

09:30 Stoltenberg: Članice NATO će dogovoriti sveobuhvatan paket pomoći Ukrajini

Države članice NATO će iduće nedjelje na samitu u Madridu dogovoriti sveobuhvatan paket pomoći Ukrajini, izjavio je generalni sekretar te alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu objavljenom danas u španskom listu El Pais.

“Samit u Madridu će biti odlučujući i transformativan za NATO. Ovo će biti istorijski događaj zato što se 30 saveznika okuplja tokom najveće bezbjednosne krize u Evropi od kraja Drugog svjetskog rata”, rekao je Stoltenberg.

09:10 Veliki potresi u ruskoj vrhovnoj komandi

Britansko ministarstvo odbrane tvrdi da je od početka juna došlo do velikih potresa u najvišim redovima ruske vojske, što je dovelo do smjene general-pukovnika Andreja Serdjukova koji je bio na čelu vazdušno-desantnih snaga (VDV) i Aleksandara Dvornikova komandanta južnih armijskih trupa (SGF).

8:23 – Zapad se priprema za dva ključna samita, zbija redove prema Rusiji

Zapadni čelnici će na dva predstojeća ključna samita, G7 i NATO-a, nastojati što više da zbju redove u odnosu prema Moskvi jer bi rat u Ukrajini, kojem se ne vidi kraja, mogao dovesti u pitanje njihovo jedinstvo.

Čelnici velikih sila, među kojima je i američki predsjednik Džo Bajden, od nedjelje se sastaju u bavarskim Alpama na godišnjem okupljanju sedam indistrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7).

Skupinu čine SAD, Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan, Francuska, Italija i Njemačka.

Nastavak podrške Ukrajini, četiri mjeseca nakon početka ruske ofanzive, biće u samom središtu tog sastanka, ali i dvodnevnog samita NATO-a koji počinje 28.  lipnja u Madridu.

Kancelar Olaf Scholz, domaćin samita G7, ove sedmice je podsjetio da će podrška Ukrajini zahtijevati “ustrajnost”.

06:50 – Ukrajina traži “oružani paritet” s Rusijom za odbranu Luganjska

Ukrajini treba „oružani paritet“ s Rusijom kako bi stabilizovala tešku situaciju u istočnoj pokrajini Luganjsk, rekao je glavni ukrajinski general svom američkom kolegi u telefonskom razgovoru u petak.

„Raspravljali smo o operativnoj situaciji i dostavi međunarodne tehničke pomoći“, napisao je ukrajinski general Valerij Zalužnij na aplikaciji Telegram nakon telefonskog razgovora s načelnikom Združenog stožera američke vojske američke genrealom Markom Milleyem.

Ukrajina tvrdi da ruska nadmoć u oružju na ratištu u Donbasu uzima značajan danak ukrajinskim vojnim snagama, te je pozvala svoje zapadne partnere na isporuku veće količine oružja kako bi obuzdali napredovanje Rusije.

Sjedinjene Američke Države će Ukrajini osigurati dodatnih 459 miliona dolara pomoći, među kojima i više raketnih sistema dugog dometa, navode američki izvori.

06:20 – Blinken: Rat Rusije otjeraće u glad 40 do 50 miliona ljudi

Zbog rata Rusije protiv Ukrajine, a ne sankcija Zapada, glad će dodatno pogoditi još 40 do 50 miliona ljudi, rekao je u petak američki državni sekretar Antony Blinken u Berlinu gdje se, uoči sastnaka G7 održava konferencija o globalnoj krizi hrane.

“Nema drugih razloga osim političkih za rusku blokadu Ukrajine i, u mnogim slučajevima, odbijanje Rusije da izvozi vlastito žito”, kazao je Blinken na konferenciji za medije s njemačkom šeficom diplomatije Annalenom Baerbock.

Baerbock je pozvala međunarodnu zajednicu da pojača napore u borbi protiv pogoršanja gladi u mnogim dijelovima svijeta, a ruske poteze nazvala je “ciničnim”, a moguće i destabilizirajućim ratom žitaricama.

Rusija svjesno “koristi glad kao ratno oružje i u tome je cijeli svijet talac”, rekla je i upozorila da prijeti cunami gladi za neke zemlje.

06:10 – Putinov saveznik: Ako dođe do novog svjetskog rata, London će biti prvi bombardovan

Bliski saveznik Vladimira Putina, Andrej Guruljov, upozorio je da će London biti prvi koji će biti bombardovan u slučaju novog svjetskog rata.

Guruljov je, gostujući na ruskoj televiziji Kanal 1, rekao je da bi glavni grad Velike Britanije bio prvi na udaru ako bi blokada Kalinjingrada dovela do rata, prenosi Index.hr.

„Uništićemo čitavu grupu neprijateljskih svemirskih satelita tokom prve vazdušne operacije. Nikoga neće biti briga da li su Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih vidjeli kao NATO. Drugo, omekšaćemo cijeli sistem protivraketne odbrane. Treće, sigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na koji će biti izveden udar biće London. Kristalno je jasno da prijetnja svijetu dolazi od Anglosaksonaca“, rekao je Guruljov.

Najnovije

Borelj: Naše misli su sa vama

Šef diplomatije Evropske unije EU Žozep Borelj oglasio se povod današnje tragedije a Cetinju. “Iskreno saučešće porodicama stradalih i narodu Crne Gore nakon tragedije na Cetinju danas....

Željka Cvijanović uputila saučešće povodom tragedije na Cetinju

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je saučešće narodu Crne Gore, ističući da je duboko potresena viješću o tragediji koja se danas dogodila na...

Navijači Budućnosti istakli transparent povodom tragedije na Cetinju

Navijači podgoričke Budućnosti, "varvari", večeras su istakli transparent povodom današnje tragedije na Cetinju. "Varvari dijele bol sa Cetinjem", stoji na transparentu koji je istaknut na...

U petak promjenljivo oblačno i nestabilno

Promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, tokom procesa...

Fudbal se ovog vikenda neće igrati u Crnoj Gori

Fudbalski savez Crne Gore donio je odluku o odlaganju utakmica koje su prema rasporedu takmičenja trebalo da se odigraju u subotu i nedjelju, s...

Najčitanije

Povezano

Rusija granatirala silose sa žitom u Odesi, Ukrajina nastavlja kontraofanzivu na Herson

Sa ulaskom u 150. dan rata u Ukrajini, Bijela kuća je najavila novi paket vojne pomoći. Prošlo je manje od 24 sata od potpisivanja...

Rusija kaže da će pojačati vojne operacije, nastavljeno bombardovanje gradova

Ruskim raketnim napadima na Dnjepar otpočeo je 143. dan rata u Ukrajini. Žestoke borbe na istoku i jugu Ukrajine. Dok Rusi napadaju gradove Kramatorsk...

UŽIVO Ukrajina gađala ruske položaje na jugu zemlje, Rusi napali grad Vinica

Prve vijesti 141. dana rata u Ukrajini upućuju da je ipak došlo do dogovora o izvozu žitarica. Ruske i proruske snage saopštile su da...

UŽIVO Ukrajina nastavlja s kontraofanzivom na okupiranom jugu zemlje, trećina Rusa želi da se agresija završi što prije

Sa dolaskom 140. dana rata u Ukrajini kancelarija UN saopštila je da je od početka ruske invazije na Ukrajinu ubijeno više od 5.000 civila,...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Herceg
25.06.2022-07:43 07:43

Ukrajina vodi rat protiv zla u ime cijelog civilizovanog svijeta. Zato znamo da ce pobjeda biti na strani svijetla ( u ovom slucaju Ukrajine). Jer drugojacije bi bilo nemoguce, doslo bi do urusavanja civilizacijske normale. Tada bi svudje terorizam nadvladao. Ovo je novi “dzihad”, ali na “lenjinisticko-staljinistick-putinsko-pravoslavnoj” osnovi.