Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Ukrajinske vlasti privele mitropolita iz Kijeva koji pripada Ruskoj pravoslavnoj crkvi

Ukrajinska pravoslavna crkva saopštila je da vlasti trebaju da izaberu preventivnu mjeru za mitropolita Pavela tek nakon saslušanja, koje je prvobitno bilo zakazano za 12 sati po moskovskom vremenu

Starješini Kijevsko-pečerske lavre mitropolitu Pavelu, kojeg ukrajinska služba bezbjednosti (SBU) sumnjiči za izazivanje razdora i saradnju sa Rusijom, određen je kućni pritvor.

Ruski mediji pišu da ukrajinske vlasti od jutros pretresaju prostorije gdje živi mitropolit Pavel.

Ukrajinska pravoslavna crkva saopštila je da vlasti trebaju da izaberu preventivnu mjeru za mitropolita Pavela tek nakon saslušanja, koje je prvobitno bilo zakazano za 12 sati po moskovskom vremenu.

Nova runda sukoba oko Kijevsko-pečerske lavre (velikog manastira) počela je obavještenjem o raskidu ugovora o zakupu na neodređeno vrijeme koje je Ministarstvo kulture Ukrajine poslalo Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi.

Monasima su naredili da napuste manastir najkasnije do 29. marta.

Aleksandar Tkacenko iz ukrajinskog Ministarstva kulture predložio im je da ostanu, ali pod uslovom da pređu u Pravoslavnu crkvu Ukrajine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Seoca
01.04.2023-20:25 20:25

Tako treba i mi da uradimo sa četničkim popovima, sve ih zbog terorizma i genocida proćerati za Beogradski pašaluk i Karpate!!

Srbalj
01.04.2023-22:02 22:02

Seoca.
E ako ti tako želiš učiniću to za tebe e vivovac.

Filip
02.04.2023-02:27 02:27

Ti sa ovim komentarom pokazujes da si ispranog mozga i da si nepismen nadasve… Genocid veli… Kako se lajo upotrebljava takva strasna rijec. Ali jedino js ovde ucinjen genocid nad tvojim zdravim razumom i za oscjecajem stida i srama… I posle kazu sto se srbi ne izjasne kao crnogorci.. pa da se poistovjdtimo sa tobom i tebi slicnima koji hi se prodao za 200e i sjutra bio i meksikanac ako treba.. neka hvala super nam je ovako