Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Ukrajina zabranila visokim zvaničnicima odlazak na odmor u inostranstvo

Odluka je donijeta pošto su mediji prenijeli da je pomoćnik državnog tužioca nedavno otišao na odmor u Španiju. Aleksij Simonjenko je smijenjen sa funkcije 25. januara, u sklopu serije otpuštanja koju je pokrenuo predsjednik Volodimir Zelenski poslije slučajeva korupcije o snabdijevanju vojske

Ukrajinska vlada zabranila je svojim visokim zvaničnicima i poslanicima, uključujući i žene, da idu na odmor u inostranstvo tokom ruske invazije, u pozadini nedavnih skandala u kojima se pominju ukrajinski zvaničnici.

Odluka ukrajinske vlade, koja je usvojena u petak, već je stupila na snagu, izjavio je Frans presu portparol ukrajinske granične službe Andrij Demčenko i dodao da zvaničnici mogu u inostranstvo kao dio neke zvanične misije.

Neposredno poslije početka ruske invazije u februaru 2022. godine, Ukrajina je zabranila muškarcima starosne dobi za borbe (18-60) da putuju u inostranstvo, osim u rijetkim izuzecima koji zahtijevaju dozvolu državnih službenika od nadređenih.

Sa novom odlukom, visoki zvaničnici će moći da idu na odmor u inostranstvo samo ako su u posjeti svojoj djeci, ili u slučaju liječenja ili smrti voljene osobe, rekao je Demčenko.

Zabrana se odnosi i na žene visoke državne službenice, kao i na poslanike i lokalne zvaničnike.

Odluka je donijeta pošto su mediji prenijeli da je pomoćnik državnog tužioca nedavno otišao na odmor u Španiju. Aleksij Simonjenko je smijenjen sa funkcije 25. januara, u sklopu serije otpuštanja koju je pokrenuo predsjednik Volodimir Zelenski poslije slučajeva korupcije o snabdijevanju vojske.

Član predsjedničke stranke Mikola Tičenko izbačen je 26. januara iz poslaničke grupe predsjedničke partije poslije putovanja u Tajland.

Mediji su prošle nedjelje optužili bivšu premijerku Juliju Timošenko da je provela odmor u luksuznoj vili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve