Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Uhapšen unuk zloglasnog naciste u Austriji, držao djecu zatvorenu u podrumu

Dvoje radnika Socijalne službe došli su da provjere djecu i policija navodi da ih je muškarac napao biber sprejem i da je blokirao vrata podruma. Radnici su pozvali policiju i tokom pretrage pronašli su ženu i šestoro djece

Unuk zloglasnog naciste Ernsta Kaltenbrunera uhapšen je u Austriji nakon što je policija pronašla šestoro njegove djece zatvorene podrumu porodične kuće, piše “Dejli mejl”.

Pedesetčetvorogodišnji Tom Landon, otac šestero djece, sumnjiči se da ih je zatvarao u podrum. Sva djeca mlađa su od sedam godina.

Policija ga je uhapsila nakon što je fizički napao policajce koji su došli da ga ispitaju o uslovima u kojima živi njegova porodica u Obricu, stotinjak kilometara sjeverno od Beča.

Komšije su pozvale policiju nakon što su čuli plač iz podruma kuće u kojoj Landon živi sa 40-godišnjom suprugom i njihova tri sina i tri kćeri.

Dvoje radnika Socijalne službe došli su da provjere djecu i policija navodi da ih je muškarac napao biber sprejem i da je blokirao vrata podruma. Radnici su pozvali policiju i tokom pretrage pronašli su ženu i šestoro djece.

Policija je, takođe pronašla nekoliko komada naoružanja, uključujući pištolj, samostrel i vazdušno oružje.

Prema policijskim podacima, djeca su rođena u Engleskoj i nisu zvanično prijavljena u Austriji.

Landona su zadržali u pritvoru, nakon čega su ga pustili bez podignute optužnice.

Landon je rekao da je incident dio osvete lokalnog zvaničnika Eriha Grejla koji se nije slagao s njihovim povučenim stilom života.

Landonov đed Kaltenbruner bio je vođa SS-a u Austriji i kasnije policijski šef u ratnoj Njemačkoj, odani sljedbenik Adolfa Hitlera, kao i jedan od glavnih protagonista Holokausta. Osnovao je koncentracioni logor Mathausen, prvi takve vrste u Austriji, u kojem je ubijeno oko 90.000 ljudi.

Landon je navodno član pokreta „Rajhzburger“, grupe ekstremnih desničara koji vjeruju da njemačko carstvo još postoji kao što je bilo prije Drugog svjetskog rata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve