Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Uhapšen Sakašvili, bivši predsjednik Gruzije

Sakašvili je ranije danas na svojoj Fejsbuk stranici napisao da se vratio u Gruziju nakon osam godina i podsjetio da mu u njegovoj zemlji prijeti hapšenje

Bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili za kojim su gruzijske vlasti raspisale potjernicu i koji je ranije danas izjavio da se poslije osam godina vratio u svoju zemlju, uhapšen je u gradu Batumiju, saopštio je gruzijski premijer Irakli Garibašvili.

„Želim da obavijestim naše građane da je bivši predsjednik Gruzije Mihail Sakašvili za kojim je raspisana potjernica priveden”, saopštio je Garibašvili, prenosi TAS S.

Sakašvili je ranije danas na svojoj Fejsbuk stranici napisao da se vratio u Gruziju nakon osam godina i podsjetio da mu u njegovoj zemlji prijeti hapšenje.

Bivši predsjednik je u ponedjeljak rekao da je kupio avionsku kartu za Tbilisi kako bi prisustvovao lokalnim izborima, a kasnije su fotografije njegovih rezervisanih karata bile objavljene na internetu.

On je takođe objavio video snimak na kojem tvrdi da se nalazi u Batumiju.

Gruzijske vlasti su više puta saopštavale da će ga odmah uhapsiti po njegovom dolasku u zemlju.

Sakašvili je bio predsjednik Gruzije od januara 2004. do novembra 2013. godine, kada je napustio zemlju nekoliko dana prije isteka svog mandata.

Odmah nakon toga, četiri krivična postupka su pokrenuta protiv njega, od kojih je do sada osuđen za dva, a on tvrdi da su sve optužbe protiv njega politički motivisane.

U januaru 2018. godine, Gradski sud u Tbilisiju osudio je Sakašvilija u odsustvu na tri godine zatvora u slučaju ubistva Sandra Girgvlijanija, službenika Gruzijske ujedinjene banke, navodi TAS S.

U junu 2018, isti sud ga je osudio na šest godina zatvora u slučaju napada na poslanika Valerija Gelašvilija 2005. godine, dodaje ruska agencija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve