Ubica sa Novog Zelanda na puškama ispisao imena Miloša Obilića, Baja Pivljanina, Marka Miljanova… (FOTO)

Napisano je ime Miloša Obilića, Marko Miljanov Popović, Stefan i Lazar.

Jedan od terorista koji su izvršili masovni pokolj u dvije džamije na Novom Zelandu, Brenton Tarant, na nalozima svojih društvenih mreža stavljao je različite snimke i fotografije, a na jednoj se vidi njegova puška i municija koje su bile ispisane različitim riječima i pismima.

Video napada pogledajte na ovom linku.

Tako se na jednom dijelu nalaze riječi na engleskom, ali i na srpskom, na ćirilici.

Između ostalog ispisano je “Bajo Pivljanin” i “bitka”, kao i godine. Napisano je ime Miloša Obilića, Marko Miljanov Popović, Novaka Vujoševića, Stefan i Lazar.

Osim tih imena, riječi i datumi koje je napadač navodio odnose se na mjesta, osobe i bitke povezane s nasilnim sukobima kroz istoriju između hrišćana u domovini i muslimanskih osvajača i afričkih migranata. Tako su napisane riječi i imena.

Rotherham – ime engleskog grada u kojem se organizovalo seksualno zlostavljanje djece. Zlostavljanje je uključivalo silovanja bandi, od kojih je većina navodno izvršena od strane muslimanskih imigranata.

Alexandre Bissonette – Glavni organizator terorističkog napada u gradu Quebecu 29. januara 2017. Alexandre Bissonnette osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Luca Traini – Luca Traini je ime italijanskog čovjeka koji je 2018. godine otvorio vatru na šest afričkih migranata u Macerateu.

Sraženie pri Kagule 1770 (Bitka na Kagulu (1770.) – bila je najvažnija kopnena bitka rusko-turskog rata i jedna od najvećih bitaka u 18. vijeku.

Fružin (Fruzhin) – Fruzhin je bio bugarski plemić iz 15. vijeka koji se aktivno borio protiv osmanlijskog osvajanja Drugog bugarskog carstva.

Bitka pri Bulair (Bitka za Bulair) 1913 – Bitka za Bulair dogodila se 26. januara 1913. između bugarske sedme pješadijske divizije Rile pod generalom Georgijem Todorovim i osmanskom 27. pješačkom divizijom. Rezultat je bila pobjeda Bugara.

Sebastiano Venier – Sebastiano Venier je bio venecijanski ratnik od 11. juna 1577. do 3. marta 1578. On se pamti kao venecijanski admiral u bitci kod Lepanta, u kojoj je osmansko carstvo poraženo.

Shipka pass 1877-78 – Bitka kod Šipke se sastojala od četiri bitke koje su vođene između Ruskog carstva i Otomanskog carstva za kontrolu nad vitalnim prolazom Shipka tokom rusko-turskog rata (1877–1878).

Pelayu (685.-737.) Bio je plemić koji je osnovao Kraljevinu Asturiju, vladajući od 718. do svoje smrti. Kroz svoju pobjedu u bici kod Covadonge, zaslužan je za početak hrišćanskog osvajanja Iberijskog poluotoka od Maura. On je uspostavio nezavisnu hrišćansku državu.

Konstantin II Asen je Konstantin II Bugarski. Bio je posljednji car Bugarske, a njegova smrt 1422. godine označila je kraj Drugog bugarskog carstva. Osmansko osvajanje je počelo ozbiljno pola vijeka ranije, 1369. godine, a njihova vladavina je trajala do 1878. godine.

 

Komentari

avatar