U Velikoj Britaniji je od korona virusa umrlo još 684 osobe, što je blago povećanje u odnosu na prethodni dan, kada je bilo 616 žrtava, saopštile su zdravstvene vlasti te zemlje.

foto Rojters

Time se broj preminulih popeo na skoro 20 hiljada. Međutim, ove brojke se odnose samo na osobe koje su umrle u bolnicama, dok se procjenjuje da je više hiljada njih umrlo u staračkim domovima.

Kako je saopštilo britansko ministarstvo zdravlja, broj zaraženih je povećan za 5.386 pa ih je ukupno 143.464.

Kako piše Frans pres, Velika Britanija i dalje čeka povratak premijera Borisa Džonsona koji se još oporavlja od bolesti nakon hospitalizacije 12. aprila zbog inficiranja korona virusom.

Britanski ministar zdravlja Met Hankok je jutros rekao da je Džonson dobro, ali nije potvrdio informacije Dejli telegrafa da se premijer u ponedeljak vraća na posao.

“Siguran sam da će se vratiti čim mu ljekari to preporuče”, rekao je Hankon za Skaj njuz.

Boris Džonson je, kako je rekao njegov portparol, ove sedmice razgovarao sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, kao i sa kraljicom Elizabetom Drugom.

“Izgledao je nevjerovatno. Iskreno govoreći, bio sam iznenađen… Kao stari Boris. Fenomenalna energija. Fenomenalna dinamika”, rekao je juče na konferenciji za novinare predsjednik Tramp.

I pored sve većih pritisaka, uključujući i iz redova konzervativaca, britanska vlada za sada isključuje mogućnost ublažavanja mjera uvedenih 23. marta, a koje treba da budu produžene još najmanje dvije sedmice.

Velika Britanija je suočena sa vrhuncem pandemije i još je “suviše rano” za ublažavanje uvedenih mjera iz straha od “drugog talasa”, rekao je ministar Hankok.

Škotska premijerka Nikola Stardžon je, međutim, juče rekla da će Škotska postepeno ukidati mjere, ali nije isključila njihovo vraćanje ukoliko bude potrebno, napominjući da će mjere fizičkog distanciranja ostati na snazi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve