Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

U Ujedinjenom Kraljevstvu više od 47.000 umrlih od koronavirusa

Broj preminulih od COVID-19 u Ujedinjenom Kraljevstvu je preko 47.000, što predstavlja tešku ljudsku cijenu koja bi mogla odrediti premijerski mandat Borisa Džonsona.

Zavod za nacionalnu statistiku saopštio je da je 42.173 ljudi preminulo od COVID-19 u Engleskoj i Velsu od 15. maja, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva u Ujedinjenom Kraljevstvu porastao na ukupno 47.343 – koji uključuje prethodne podatke iz Škotske i Sjeverne Irske plus nedavne smrtne slučajeve u bolnicama u Engleskoj.

Foto: Ilustracija

Iako različiti metodi prebrojavanja otežavaju poređenja s drugim zemljama, današnja brojka naglašava status Britanije kao jedne od najteže pogođenih zemalja u pandemiji koja je odnijela najmanje 345.400 ljudskih života širom svijeta.

Džonson, već koji je na udaru kritika zbog bavljenja pandemijom, morao je braniti svog vodećeg savjetnika Dominica Kamingsa, koji se vozio oko 400 kilometara od Londona kako bi došao do zavoda za zsravstvenu zaštitu djece, kada je Britancima poručeno da ostanu u kućama kako bi se borili protiv COVID-19, prenosi Reuters.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve