Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

U odronu u Meksiku jedna osoba poginula, 10 se vodi kao nestalo

Centralni Meksiko su posljednjih dana pogodile jake kiše, a u utorak i zemljotres magnitude sedam, u blizini Akapulka, što je izazvalo klizište

Jedna osoba je poginula a 10 se vodi kao nestalo u odronu stena na periferiji Meksiko Sitija koje su se srušile na gusto naseljeni grad Tlalnepantla, saopštile su danas lokalne vlasti.

Guverner Meksika Alfredo del Mazo rekao je da lokalne vlasti, kao i državne i savezne koordiniraju posao obezbjeđenja pogođene zone u slučaju novih klizišta i rasčistile ruševine da bi izvukle eventualne žrtve.

Spasavanje dodatno otežavaju ogromne stijene koje su se odvojile od vrha Čikihita, ali i zbog uskih prilaza naselju kojim mehanizacija za rasčišćavanje terena ne može da prodje.

Centralni Meksiko su posljednjih dana pogodile jake kiše, a u utorak i zemljotres magnitude sedam, u blizini Akapulka, što je izazvalo klizište.

Del Mazo je rekao da vlasti vjeruju da su četiri kuće uništene u klizištu, a iz 80 je obavljena evakuacija iz predostrožnosti.

Vjerovatno su zemljotres i jaka kiša koje smo imali posljednjih dana uticali na to da je došlo do klizišta i odron, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve