Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

U metežu tokom ramazanskog dijeljenja hrane i novca stradala i djeca

Vlasnici kompanija često na islamski praznik Ramazan dijele novac i hranu, naročito siromašnima, a Pakistan, opustošen poplavama, suočava se sa visokim cijenama hrane

Najmanje 11 žena i djece stradalo je juče u pakistanskom gradu Karači, u metežu koji je nastao u ramazanskom centru za distribuciju hrane i novca, saopštili su danas policajci i spasioci.

Vlasnici kompanija često na islamski praznik Ramazan dijele novac i hranu, naročito siromašnima, a Pakistan, opustošen poplavama, suočava se sa visokim cijenama hrane.

Panika je obuzela stotine žena i djece pa su počeli da se guraju u pokušaju da pokupe hranu, u fabrici u dobro poznatoj industrijskoj zoni poznatoj kao SITE.

Kada je panika zahvatila masu, neke žene i djece upali su u otvoreni odvod, saopštila je policija, a lokalno stanovništvo kaže da se srušio i zid kraj tog odvoda, što je povrijedilo i usmrtilo nekoliko ljudi.

Ulica koja vodi do fabrike bila je prekrivena ranjenima i mrtvima.

Prema podacima policije, stradalo je osam žena i troje djece, a nekoliko je povrijeđeno.

Očevici kažu da je osoblje fabrike propuštalo samo po nekoliko žena i djece da pokupe svoja sljedovanja, a ulica u kojoj su čekali bila je uska.

Kako je rekla jedna od povrijeđenih žena, kada se masa ustalasala pukla je vodovodna cijev, začuli su se krici, a fabričko osoblje pokušalo je da situaciju stavi pod kontrolu otvaranjem jedne od kapija koje gledaju na ulicu.

Istraga je u toku, a pritvoreno je nekoliko zaposlenih u fabrici. Policija je saopštila da nije znala za akciju dijeljenja hrane i novca, jer vlasnik fabrike nije poslao obavještenje da tako nešto planira.

Ovo nije prvi metež sa žrtvama u centrima za distribuciju tokom ovogodišnjeg ramazana u Pakistanu, i sa najnovijim slučajem broj stradalih povećan je na 21.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve