Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

U Italiji zaplijenjeno 37.000 litara lažnog maslinovog ulja štetnog po zdravlje

Smjesa je bila pakovana u bačve i limenke na kojima su bile naznake o kvalitetu ekstra djevičanskog proizvoda koje su distribuirane u dalju prodaju, navodi list

U akciji italijanske finansijske policije, u tri ilegalne laboratorije gradu Čerinjola na jugu Italije zaplijenjeno je 37.000 litara lažnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja štetnog po zdravlje ljudi.

Laboratorijskim analizama je ustanovljeno da nije riječ o maslinovom ulju, već o ulju dobijenom iz sjemenki suncokreta sa dodatkom boja preko dozvoljenih granica, prenosi dnevnik Korijere dela Sera.

Tri osobe su predate tužilaštvu u Fođjiji zbog sumnje da su trgovale štetnim supstancama i prodavale lažni prehrambeni proizvod kao originalan, kršeći istovremeno administrativne propise o objavljivanju podataka o porijeklu i kvalitetu prehrambenog proizvoda.

Analizama je utvrđeno da u lažnom maslinovom ulju postoji mješavine visokog sadržaja linolne kiseline ulja suncokreta sa dodatkom boja na bazi hlorofila i beta-karotena u količinama većim od dozvoljenih za ulja namijenjena ljudskoj ishrani.

Smjesa je bila pakovana u bačve i limenke na kojima su bile naznake o kvalitetu ekstra djevičanskog proizvoda koje su distribuirane u dalju prodaju, navodi list.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve