Brazilska policija je u vili blizu Rija de Janeira uhapsila preprodavaca droge kojeg smatra odgovornim za krijumčarenje kokaina u Evropu za račun najvećeg narkokartela u zemlji, prenosi agencija Hina.

foto EPA

Andre de Oliveira Macedo, s nadimkom Andre do Rap, “lociran je u nedjelju ujutro u luksuznoj vili u Angri dos Reisu”, ljetovalištu 150 km udaljenom od Rija, saopštila je Kancelarija za sigurnost u Sao Paulu koji je vodio istragu što je dovelo do njegovog hapšenja.

Policija je u blizini vile zaplijenila helikopter i luksuznu jahtu.

Istražitelji navode da je Andre do Rap bio jedan od vođa Prve grupe za specijalne namjene u prijestonici (PCC), moćne kriminalne grupe osnovane u zatvorima Sao Paula.

Hapšenja članova mafije

PCC, čvrsto povezan s kalabreškom mafijom ‘Ndranghetom, nadzirao je dopremu kokaina u Evropu preko luke Santosa, najveće u Latinskoj Americi.

Zapljena kokaina u Brazilu se udvostručila u prvom polugodištu u odnosu na isti period prošle godine, dostigavši 25 tona.

U julu su dvojica navodnih pripadnika ‘Ndranghete uhapšena blizu Santosa.

Brazilska savezna policija je saopštila da kalabreška mafija kontroliše “40 posto svjetske trgovine kokainom i glavni je distributer u Evropi”.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments