Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

U Bjelorusiji se održavaju parlamentarni izbori

Izbore će pažljivo posmatrati Zapad kako bi vidio koliko će slobode predsjednik Aleksander Lukašenko omogućiti opozicionim kandidatima, prenosi Rojters

U Bjelorusiji se danas održavaju parlamentarni izbori, na kojima se 516 kandidata bori za 110 mjesta u donjem domu parlamenta.

Ilustracija

Izbore će pažljivo posmatrati Zapad kako bi vidio koliko će slobode predsjednik Aleksander Lukašenko omogućiti opozicionim kandidatima, prenosi Rojters.

Nacionalne izborne komisije saopštile da je do sada glasalo više od trećine birača, odnosno njih 36 odsto, a AP navodi da postoji opasnost od manipulacije rezultatima.

Opozicija tvrdi da je glasanje prepuno zloupotreba jer se glasačke kutije ne čuvaju, a prebrojavanje glasova se vrši bez prisustva posmatrača.

Predsjednica Centralne izborne komisije Lidija Ermošina rekla je za televiziju Bjelorusija 1 da vlasti u toj zemlji planiraju da spriječe bilo kakve provokacije na biračkim mjestima i da neće dozvoliti nikakav pritisak na članove izbornih komisija, prenosi TAS S.

Nakon parlamentarnih, Bjelorusiju naredne godine očekuju predsjednički izbori.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve