U sukobu u Bruklinu jedan policajac je uboden u vrat, dva policajca imaju prostrijelne rane na rukama, dok je još jedan muškarac upucan, saopšteno je iz njujorške policijske uprave.

Foto: Tanjug / AP, Frank Franklin II

Policijski službenici su sinoć nakon sukoba prebačeni u bolnicu sa ranama za koje iz uprave kažu da nijesu opasne po život, dok stanje muškarca koji je upucan nije odmah bilo poznato.

Sukob se dogodio malo prije ponoći, za vrijeme policijskog časa koji je u SAD od nedavno na snazi i traje od osam sati uveče kako bi se smirili neredi zbog smrti Džordža Flojda. Detalji sukoba takođe nijesu još poznati.

Na ulicama Njujorka se danima održavaju protesti zbog policijske brutalnosti, a mjesto gdje se pucnjava dogodila samo je blok dalje od mjesta gdje su demonstranti i policija tokom vikenda imali višesatni sukob u kojem je spaljeno policijsko vozilo i korišćene palice u tuči.

Jedan stanovnik tog naselja međutim rekao je da za vrijeme pucnjave u tom području nije bilo protesta i da nije jasno da li pucnjava ima veze sa nemirima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve