Tramp težak 3,1 milijardu dolara, u svoju kampanju nije uložio ni centa

Donald Tramp, aktuelni predsjednik SAD, nada se novom mandatu i, kako sada stvari stoje, velike su šanse da ga i dobije

Čak 26 kandidata takmiči se za poziciju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Izbori su planirani za 3. novembra 2020. godine.

Donald Tramp

Donald Tramp, aktuelni predsjednik SAD, nada se novom mandatu i, kako sada stvari stoje, velike su šanse da ga i dobije.

Džozef Bajden (Joseph Biden), nekadašnji potpredsjednik, trenutno je najjači kandidat Demokratske stranke za titulu prvog čovjeka SAD.

Magazin Forbes istražio je koliko bogatstvo posjeduje svaki od kandidata. Naglašeno je da niti jedan od nominovanih nije odgovorio na pitanja ovog prestižnog medija o svom imovnom stanju. Nisu, ističe “Forbes” to učinili čak ni neki od kandidata Demokrata koji su poznati po svojim oštrim kritikama Trampu zbog sakrivanja svog finansijskog stanja.

Prema “Forbes”-u, Tramp je ubjedljivo prvi. S 3,1 milijardu dolara vrijednom imovinom, on je inače najbogatiji predsjednik u istoriji SAD.

” Ovaj milijarder na mjsetu predsjednika toliko je bogat da sam može bez ikakvih problema isfinansirati vlastitu kampanju. No, ne znači i da će to uraditi. Dok donatori širom države zdušno daju priloge za njegovu kampanju,  on je na taj račun položio tačno 0 dolara, prema posljednjim izvještajima”, piše magazin.

Iza Trampa je Demokrata Tom Stijer (Steyer) gotovo upola je “lakši” u odnosu na Trampa. Njegova se imovina procjenjuje na 1,6 milijardi. Novac je zgrnuo vodeći jedan od najvećih hedž fondova – Farallon Capital. Svjesno ulazeći u rizike od kada je 1986. godine formirao ovu firmu, došao je do toga da je na čelu jednog od najbogatijih fondova u Americi.

Džon Delejni (Delaney) već je “siromašniji” od prethodna dva kandidata. Njegova se imovina procjenjuje na 200 miliona dolara. Blizak je s Stijerom, posebno u finansijskom smislu, jer je ne jednom od njega posuđivao novac. Vlasnik je firme CapitalSource čiji se portfolio procjenjuje na 542 miliona dolara. Od tog novca, 190 miliona došlo je baš od Stijera.

Komentari

avatar