Tramp napao novinara CNN-a: Nevaspitani ste i grozna osoba

Donald Tramp se opet obrušio na novinare na konferenciji za novinare održanoj dan nakon izbora za Kongres, a posebno oštrim rečima obratio se novinaru CNN-a u Beloj kući nazivajući ga “nevaspitanom i groznom osobom”.

“Dosta je, vratite mikrofon”, rekao je Tramp novinaru Džimu Akosti pošto se s njim posvađao zbog migrantske povorke koja iz Srednje Amerike ide prema američkoj granici.

Akosta, koji je već bio na meti milijarderovih napada, nastavio je da mu postavlja pitanja dok se predsednik udaljavao od govornice ne želeći da odgovara.

“CNN bi trebao da se stidi što vas zapošljava, nevaspitani ste i grozna ste osoba”, rekao mu je.

Ućutkao je i drugog novinara CNN-a Ejprila Rajana koji je hteo da mu postavi pitanje, a nije imao mikrofon.

Predsednik je zatim optužio novinarku, crnkinju da je “rasista” kada ga je upitala o njegovoj “nacionalističkoj” retorici koja ide na ruku zagovornicima superiornosti bele rase, a zatim je drugog novinara podrugljivo nazvao “lepotanom”.

“O meni se netačno izveštava u medijima. Mogu da uradim nešto najbolje, a oni će (novinari) od toga napraviti nešto loše”, dodao je.

Nakon konferencije koja je trajala gotovo sat i po, izrazio je nadu da bi “ton mogao biti bolji, ali prvi korak je na medijima”.

“Samo uzvraćam na udarce i ne borim se za sebe, nego za narod ove zemlje”, ocenio je.

Četrdeset peti predsednik SAD je u lošim odnosima s delom američkih medija – CNN, ABC i NBC i dnevni listovi Njujork tajms i Vašington post. Redovno optužuje, kako kaže, “medije lažnih vesti” da su “narodni neprijatelji” koji unose podelu među narod.

Najradije daje intervjue za informativnu mrežu Fox News koju konzervativci najviše vole.

izvor: N1

 

Komentari

avatar