Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Stejt department: Kadirov koristio pandemiju za torture i ubistva

Stejt department uveo je danas sankcije čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu, koje podrazumijevaju zabranu ulaska u SAD usljed optužbi za ozbiljna kršenja ljudskih prava, uključujući torturu

Stejt department uveo je danas sankcije čečenskom lideru Ramzanu Kadirovu, koje podrazumijevaju zabranu ulaska u SAD usljed optužbi za ozbiljna kršenja ljudskih prava, uključujući torturu.

foto Agencije

U saopštenju se izražena zabrinutost da Kadirov koristi pandemiju koronavirusa kao izgovor da bi kršio ljudska prava stanovništva regiona.

“Stejt department posjeduje obimne i pouzdane informacije da je Kadirov odgovoran za brojna ozbiljna kršenja ljudskih prava duže od decenije, uključujući torturu i vansudska ubistva”, navodi se u saopštenju.

Kadirov je na sankcije odgovorio objavom fotografije na svom portalu društvene mreže “Telegram” na kojoj se smije i stoji na sanduku punom municije i sa automatskom puškom u rukama.

“Pompeo, prihvatamo borbu. Trebala bi biti interesantna”, napisao je čečenski lider.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da će biti teško pronaći recipročan odgovor na američke sankcije Kadirovu, ali da će smisliti nešto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve