Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

U stampedu na proslavi Noći vještica u Južnoj Koreji poginulo 146 osoba, više od 150 povrijeđenih

Dok BBC navodi da ''nije još jasno šta je uzrokovalo incident'', agencija Rojters navodi da je došlo do stampeda u uskoj ulici

U velikoj gužvi tokom proslave Noći vještica u kraju Seula poznatom po noćnom životu poginulo je 146, osoba, a 150 je povrijeđeno, rekli su zvaničnici, prenosi BBC.

Dok BBC navodi da „nije još jasno šta je uzrokovalo incident“, agencija Rojters navodi da je došlo do stampeda u uskoj ulici.

Agencija Jonhap citirala je hitne službe i navela da je više od 150 osoba povrijeđeno u distriktu Itevon u Seulu, prenosi BBC.

Snimci sa lica mjesta pokazuju vrjeće sa tijelima na ulicama, radnike hitne službe kako oživljavaju ljude i spasioce koji pokušavaju da izvuku ljude zarobljene ispod drugih ljudi.

Predsjednik Južne Koreje sazvao je hitan sastanak.

Navodno je u tom dijelu grada bilo oko 100.000 ljudi koji su slavili prvu Noć vještica bez maski od početka pandemije.

Objave na društvenim mrežama pokazuju neke ljude koji su govorili da je u tom dijelu grada bila tolika gužva da su se osjećali „nebezbjedno“.

Reporter BBC Hosu Li, koji je bio na licu mjesta, rekao je da je video mnogo medicinskog osoblja, ambulantnih kola koja su odvozila tijela.

Jedan lokalni novinar rekao je da je hitna poruka stigla na sve mobilne telefone u tom okrugu, upozoravajući ljude da se vrate kućama što prije zbog „nesreće blizu hotela Hamilton u Itevonu“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve