Snažna eksplozija u centru Pariza, četiri osobe poginule, na desetine povrijeđenih (VIDEO)

Najmanje četiri osobe su poginule, a veći broj ih je povrijeđen u eksploziji i požaru koji su se desili u jednoj pariškoj pekari uslijed, kako navode francuski zvaničnici, curenja plina.

Portparolka policije glavnog grada Francuske navela je kako su vatrogasci brzo došli na mjesto nesreće u subotu ujutro, te kako je riječ o pekari u ulici Rue Trevise 9. arondismana na sjeveru Pariza.

Broj žrtava i da se među poginulima nalaze dva vatrogasca, objavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Christophe Castaner kasnije u subotu.

Ranije su zvaničnici naveli kako je najmanje 36 osoba povrijeđeno, od kojih je 12 u kritičnom stanju.

Ruševine i vatra

„Spavala sam i probudila me detonacija. Svi prozori u stanu su popucali, vrata izbijena iz šarki. Morala sam hodati po vratima da izađem iz sobe, djeca su bila prestravljena jer nijesu mogli izaći iz sobe“, navodi Claire Sallavuard koja živi u Rue de Trevise.

Francuska televizija objavila je snimke vozila hitne pomoći u području. Na društvenim internet mrežama objavljeni su snimci iz područja kod Rue De Montyon gdje se vide ruševine i požar u najmanje jednoj zgradi.

Eksplozija se desila u vrijeme opsežnih bezbjedonosnih mjera u Parizu i širom Francuske jer se očekuju protesti „žutih prsluka“ kasnije tokom dana.

Komentari

avatar