Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Skandal u Njemačkoj na pomolu: Pobjedu nad Merkel slavili uz prostitutke!?

Kerl se pozvao pritom na jedno anonimno pismo i erotsku web stranicu, ali dosad fotografije nisu procurile. Anonimnog pisma dokopale su se i novine: organizator veselog tuluma bi trebao biti jedan od lokalnih zastupnika AfD-a.

Parlament njemačke savezne pokrajine Mecklenburg-Zapadna Pomeranija istražuje je li tačno da je zastupnik krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) organizovao zabave u plenarnoj sali parlamenta, s puno alkohola i prostitutkama.

“Razjasnićemo ima li tu nečega”, izjavio je portparol parlamenta, na pitanje je li tačno da su u sjedištu parlamenta, smještenog u dvorcu u gradu Schwerinu, organizovane pijanke s prostitutkama, prenosi Radio Sarajevo.

Navodno se sporna zabava dogodila u septembru, po nekim izvorima baš u noći nakon saveznih izbora 26. septembra. O tome je prvo pisao lokalni Schweriner Volkszeitung, a nakon toga je političar AfD-a Thomas Kerl optužio jednog od svojih kolega da je organizovao zabavu. Kerl se pozvao pritom na jedno anonimno pismo i erotsku web stranicu, ali dosad fotografije nisu procurile. Anonimnog pisma dokopale su se i novine: organizator veselog tuluma bi trebao biti jedan od lokalnih zastupnika AfD-a.

Desničari su imali šta slaviti, na izbrima za Bundestag osvojili su 18 posto glasova i tako postali druga stranka u toj saveznoj državi na području bivše istočne Njemačke, nakon socijaldemokrata (29,1 posto) i ispred demohrišćana, koji su zaostali sa 17,4 posto glasova. Nordkurier piše da su čuvari parlamenta prisustvovali pijankama koje se redovno održavaju u zastupničkim klubovima, a na te noćne zabave redovno se pozivaju oskudno odjevene djevojke. Čuvari su preko video kamera pratili kako se muškarac u velikoj dvorani dvorca u Schwerinu, gdje se održavaju plenarne sjednice, “zabavljao s jednom ili drugom djevojkom”.

Šef zastupničkog kluba AfD-a Nikolaus Kramer poručio je novinarima Spiegela preko portparola da su te optužbe kleveta i laž. On je za laganje optužio Thomasa Kerla, kojeg upravo izbacuju iz stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve