Princ Endrju je večeras izdao saopštenje u kojem je napisao kako mu je jasno da je njegovo prijateljstvo s pedofilom Džefrijem Epstajnom izazvalo “veliki poremećaj u radu kraljevske porodice”, pa mu je britanska kraljica dala dozvolu da na neko vrijeme napusti sve kraljevske dužnosti, zbog svog prijateljstva s njim.

Princ Endrju

Podsjetimo, američki milijarder Džefri Epstajn ubio se u avgustu u zatvorskoj ćeliji , nakon što je optužen za seksualnu trgovinu.

Princ Endrju fotografisan je s Epstajnom u njujorškom Central Parku krajem 2010. pošto je tajkun pušten iz zatvora, a nekoliko žena ga je optužilo da ih je seksualno zlostavljao.

Vojvoda od Jorka rekao je u saopštenju da želi “razjasniti činjenice” oko “bivše povezanosti ili prijateljstva” s američkim milijarderom.  Kazao je kako je bila “greška” sastati se s njim nakon što je izašao iz zatvora 2010.

”Dok sam ga poznavao, viđao sam ga rijetko i vjerovatno ne više od jednom ili dvaput godišnje”- rekao je princ.

Optužbe protiv milijardera pojavile su se 2005, kada su roditelji četrnaestogodišnje djevojčice prijavili policiji na Floridi da je zlostavljao njihovu ćerku u svojoj kući u Palm Biču.

Epstajn je tada optužen da je podvodio maloljetnice u svoje rezidencije na menhetnu i Floridi između 2002. i 2005.

Epstein se na sumnjiv način nagodio s tužiteljima, a zauzvrat je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. 2010. je uslovno pušten na slobodu. U julu 2019. je optužen za vođenje lanca elitne prostitucije u koji su bile uključene maloljetnice.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve