Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Si Đinping uputio novogodišnju čestitku kineskom narodu

Pripadnicima svih etničkih grupa u Kini čestitao dolazak Lunarne nove godine

Generalni sekretar CK KPK Kine, Si Đinping, razgovarao je putem video veze sa funkcionerima koji se nalaze na ključnim pozicijima i tom prilikom se obratio i pripadnicima svih etničkih grupa u Kini čestitajući im dolazak Lunarne nove godine.

Si, koji je ujedno i predsjednik Kine i predsjednik Centralne vojne komisije, obratio se danas prepodne iz Velike dvorane naroda putem video veze stanovnicima u provincijama Heilungđijang, Fuđijen, Henan, Sičuan, kao i žiteljima autonomne oblasti Sinđijang, ali i medicinskom osoblju koje radi na prvim linijama fronta borbe protiv kovida-19, te starijim osobama u staračkim domovima, zaposlenima u preduzećima koja posluju u oblasti snabdijevanja energentima, radnicima na stanicama brzih vozova, trgovcima i kupcima na veleprodajnim pijacama, kao i funkcionerima i stanovnicima seoskih područja.

Si pridaje veliku pažnju prevenciji i kontroli kovida i radu na lečenju oboljelih. On je najprije razgovarao sa medicinskim osobljem i pacijentima u Prvoj bolnici u sastavu Medicinskog univerziteta u Harbinu u sjeveroistočnoj provinciji Heilungđijang. Si je tom prilikom istakao neophodnost da se pojača lična zaštita i osigura zdravlje medicinskih radnika. Partijski komiteti i vlasti na svim nivoima treba da insistiraju na principima „narod na prvom mjestu, život na prvom mkestu”, kao i na naučnim metodama prevencije i liječenja i preciznom sprovođenju relevantnih mjera kontrole kovida u važnim ustanovama i među ranjivim grupama ljudi. Neophodna je koordinacija medicinskih resursa i da se obezbijede dovoljne količine medicinskih resursa i neophodni ljekovi svim stanvnicima Kine, te da se nadoknade nedostaci u borbi protiv kovida u seoskim područjima, podvukao je Si.

Istog dana, Si Đinping je takođe razgovarao putem video veze sa radnicima i starcima iz doma za njegu starijih osoba u Fudžou u južnoj provinciji Fuđijen. Tom prilikom, Si se pažljivo raspitao o životnim i medicinskim uslovima ove zdravstvene institucije, kao i o radu na prevenciji i kontroli kovida-19 i situaciji u vezi sa vakcinacijom starijih ljudi. On je razgovarao sa starijim osobama o njihovom fizičkom stanju i svakodnevnom životu. Si je istakao da institucije kao što su domovi za njegu starijih ljudi treba da ojačaju saradnju sa medicinskim ustanovama kako bi promovisali vakcinaciju i poboljšali mehanizme prevencije i kontrole liječenja, te kako bi se obezbijedila blagovremena terapija za teške pacijente.

Naftno polje Tarim u pustinji Taklimakan u Sinđijangu je treće najveće naftno i gasno polje u Kini. Si je tokom video razgovora sa zaposlenima u kompaniji „Tarim Oilfield“ rekao da je energetska bezbjednost važan oslonac za ukupan ekonomski i društveni razvoj Kine. To je jedna od najvažnijih stvari za bezbjedan razvoj Kine, podvukao je Si. Trenutno je Kina na vrhuncu zimske potrošnje energije i svi regioni i organi moraju se pažljivo organizovati i moraju da ulože ogromne napore kako bi očuvali i održali cijene uglja, nafte i gasa i kako bi se pripremili za izuzetno hladno vrijeme tokom zimskih mjeseci.

Pripremili: Džao Peng i Vang Ping

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miky
19.01.2023-14:19 14:19

Mom prijatelju Cou iz Sangaja i svim Kinezima zelimo sretnu i bericetnu Novu Godinu u dobrom zdravlju i umjerenoj sreci.