Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Šerman: SAD će zaštititi Japan i Južnu Koreju

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tokiju s predstavnicima Japana i Južne Koreje, ukazala da su učestala ispaljivanja balističkih projektila posljednjih sedmica provokacije Sjeverne Koreje

Zamjenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman upozorila je da će SAD upotrijebiti kompletan oružani potencijal, uključujuči konvencionalne i nuklearne rakete, kako bi zaštitio saveznike Južnu Koreju i Japan.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tokiju s predstavnicima Japana i Južne Koreje, ukazala da su učestala ispaljivanja balističkih projektila posljednjih sedmica provokacije Sjeverne Koreje, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

‘Nepromišljene akcije Pjongjanga’

“Pozivamo Sjevernu Koreju da se uzdrži od daljih provokacija”, rekla je Šerman, nazvavši akcije Pjongjanga “nepromišljenim i duboko destabilizujućim za region”, prenosi Reuters.

Prvi zamjenik ministra vanjskih poslova Južne Koreje Hyundong je kazao da su se predstavnici tri zemlje složili da će biti potrebne nove akcije ako Sjeverna Koreja nastavi s nuklearnim testom.

Sjeverna Koreja je ove godine ispalila više od 20 balističkih projektila, uključujući onaj koji je preletio Japan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve