Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Senatori žestoko napali Trampa: Umjesto da vrati naše vojnike, on želi novi rat

Senatorka Elizabet Voren iz države Masačusets, koja je kandidat za predsjednika SAD na izborima naredne godine, objavila je na društvenoj mreži Twitter tekst i kritikovala Trampa zbog povlačenja iz sporazuma sa Iranom postignutog 2015

Senatori iz Demokratske stranke kritikovali su američkog predsjednika Donalda Trampa zbog eskalacije tenzija sa Iranom nakon što je “New York Times” objavio da je on odobrio pa potom poništio naređenje za ciljane udare.

Senatorka Elizabet Voren iz države Masačusets, koja je kandidat za predsjednika SAD na izborima naredne godine, objavila je na društvenoj mreži Twitter tekst i kritikovala Trampa zbog povlačenja iz sporazuma sa Iranom postignutog 2015.

“Tramp je obećao da će naše vojnike vratiti kući. Umjesto toga, on se povlači iz funkcionalnog dogovora i podstiče novi, nepotreban sukob. Nema opravdanja za dalju eskalaciju krize i trebalo bi se povući s ivice rata”, navela je Voren u poruci.

Senator Kris Marfi iz Konektikata i koji je u Komitetu za vanjske poslove američkog Senata, takođe je kritikovao politiku Trampa prema Iranu neposredno nakon sinoćnjeg objavljivanja članka “New York Timesa”.

Prema njegovom mišljenju, Amerika je u sporu sa Iranom na osnovu Trampovog izbora jer je on ispred diplomatije stavio eskalaciju i bez ikakve zamisli kako da se izvuče iz krize koju je pokrenuo.

Prema pisanju lista, Tramp je odobrio napade na Iran nakon što je Teheran oborio američku bespilotnu letjelicu kod svoje obale. Teheran tvrdi da je letjelica bila u njihovom vazdušnom prostoru, a američki zvaničnici da je oborena u međunarodnom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve