Šeik Muhamed bin Zajed uputio je podršku svim rezidentima i posjetiocima prisutnim na teritoriji UAE koji su preko društvenih mreža izrazili svoju zahvalnost UAE.

FOTO: Twitter

“Mnogi rezidenti su na društvenim mrežama pjevali himnu UAE, želio bih da priznam svim gledaocima, tako mi boga, kada sam vas čuo, familijo moja kako pjevate himnu Emirata, suze su mi pošle na oči”, poručio je Bin Zajed, princ i prijestolonasljednik Emirata Abu Dabi i zamjenik glavnokomadujućeg Oružanih snaga UAE.

On je svim građanima i rezidentima UAE zahvalio na uloženom trudu tokom borbe sa pandemijom koronavirusa.

“Neka bog čuva vas i čuva zemlju u kojoj ste vjerni kao i njeni stanovnici. Da bog da, da prođemo kroz ovaj period zajedno, zdravi nagrađeni i sa vjerom u gospodara, ako bog da. Bog vas čuvao. Zahvaljujem vam, braćo moja, hvala vam za sav trud”, poručio je šeik u video obraćanju.

UAE su zbog pandemije Covid-19 proglasili dvonedjeljnu zabranu kretanja u Dubaiju, a jedna od mjera predviđa i opsežna testiranja u gušće naseljenim područjima.

Prema posljednjim podacima, u toj zemlji ima 2.179 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom i 29 smrtnih slučajeva, prenio je Rojters.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments