Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz (84) primljen je u bolnicu u glavnom gradu Rijadu, radi sprovođenja testova zbog upale žučne kese, javlja državna novinska agencija SPA.

Salman bin Abdulaziz

Kako se navodi, kralj je primljen u specijalizovanu bolnicu Kiing Fajsal, ali nije saopšteno više detalja.

U toj bolnici se često liječe članovi kraljevske porodice, a specijalizovana je za transplantacije, istraživanje i programe obuke.

Kralj Salman je na vlasti od januara 2015. On se smatra posljednjim saudijskim monarhom iz generacije svoje braće, koji su držali vlast od smrti njihovog oca i osnivača Saudijske Arabije kralja Abdulaziza.

Njegovo zdravlje se pažljivo prati zbog apsolutnih ovlašćenja koje ima kao šef jednog od najvećih svjetskih proizvođača nafte i jedne od najvećih svjetskih privreda.

Kralj Salman je ovlastio sina, prestolonasljednika Mohameda bin Salmana (34), kao svog nasljednika.

Saudijski kralj nije viđen u javnosti posljednjih meseci zbog uputstava o socijalnom distanciranju vezanim za širenje koronavirusa u kraljevini, koja ima jednu od najvećih epidemija koronavirusa na Bliskom istoku.

On je ipak prikazan preko državnih medija kako prisustvuje virtualnim sastancima kabineta i kako razgovara sa svjetskim liderima, uključujući i razgovor u subotu sa vladajućim emirom Kuvajta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve