Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o sastavu nove vlade, na čelu sa Mihailom Mišustinom.

foto Tanjug/AP

Dekretom ruskog predsjednika predviđeno je da će premijer Mišustin imati devet zamjenika u novoj vladi, prenosi TAS S ističući da je prethodna vlada imala deset zamjenika.

Kako navodi, Mišustin će sazvati večeras prvi sastanak vlade.

Ministar odbrane Sergej Šojgu i šef diplomatije Sergej Lavrov zadržali su svoje funkcije, saopštio je Kremlj.

Putin je imenovao Andreja Belousova, njegovog ekonomskog savjetnika od 2013. kao prvog potpredsjednika vlade.

Putin je dekretom imenovao Dmitrija Grigorenka, Jurija Trutnjeva, Viktoriju Abramčenko, Jurija Borisova, Tatjanu Golikovu, Alekseja Overčuka, Marata Husnulina i Dmitrija Černišenka za zamjenike premijera.

Ministarka kulture je Olga Ljubimova, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, ministar energetike Aleksandar Novak, ministar saobraćaja Evgenije Ditrih, ministar industrije i torgovine Denis Manturov, ministar komunikacija Maksut Šadajev, a ministar prirodnih resursa i ekologije Dmitrij Kobilkin, navodi Sputnjik.

Za ministra zdravlja postavljen je Mihail Muraško, za ministra poljoprivrede Dmitrij Patrušev, za ministra građevinarstva Vladimir Jakušev, a za ministra za civilnu odbranui i vanredne situacije Evgenije Ziničev.

Ministar prosvete je Sergej Kavcov, ministar za razvoj Dalekog istoka i Arktika Aleksandar Kozlov, a ministar za rad i socijalnu zaštitu Anton Kotjakov.

Putin je čestitao članovima kabineta na imenovanju i poželio im uspjeh u radu.

On je rekao da je cilj nove vlade da poboljša dobrobit građana.

Putin je dodao da je kabinet Dmitrija Medvedeva ostavio za sobom odlične makroekonomske uslove bez kojih je, kako je naveo, nemoguće primijeniti nacionalne ciljeve.

Komentari

avatar