Četvrtak, 30 Marta, 2023
Rubrika:

Rejting Makrona na najnižem nivou od 2019.

Popularnost francuske premijerke Elizabet Born ostala je stabilna u martu i iznosi 29 odsto, dok je 67 procenata građana nezadovoljno njenim radom, što je povećanje od jedan odsto

Rejting predsjednika Francuske Emanuela Makrona pao je ovog mjeseca na 28 odsto, što je najniži nivo od početka 2019. na kraju krize zbog protesta “žutih prsluka”, a u trenutku kada se Vlada pozvala na Ustav da bi omogućila usvajanje penzione reformu, podaci su ankete Ifop barometra koju je danas objavio “Žurnal di dimanš” (Journal du Dimanche).

Šefom države je zadovoljno 28 odsto građana, za četiri odsto manje nego prošlog mjeseca, dok je 70 odsto nezadovoljno, pokazalo je istraživanje urađeno između 9. i 16. marta, prenosi Figaro.

Popularnost Makrona opala je za 13 poena od njegovog reizbora za šefa države u maju 2022. godine.

Na najnižem nivou – 23 odsto, bila je u decembru 2018 na vrhuncu demonstracija “žutih prsluka”.

Popularnost francuske premijerke Elizabet Born ostala je stabilna u martu i iznosi 29 odsto, dok je 67 procenata građana nezadovoljno njenim radom, što je povećanje od jedan odsto.

Istraživanje je urađeno na uzorku od 1.928 ljudi starijih od 18 godina sa marginom greške između 1,0 i 2,3 poena, prenosi Tanjug.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve