Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Rasipnik Bolsonaro: Na večere davao po 20.000 dolara, u pekarama ostavio pravo bogatstvo

Tokom posjete relativno jeftinom restoranu u Boa Visti, u državi Roraima, predsjedničkom karticom je plaćen račun viši od 21.000 dolara

Službena kreditna kartica bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara otkriva svu njegovu rastrošnost – pet miliona američkih dolara potrošenih tokom četvorogodišnjeg mandata, što ne čudi kada se vidi da je na večeru u skromnom restoranu potrošio više od 21.000 dolara.

Nova brazilska vlada je u petak na svojim stranicama objavila izvještaj o stanju računa službene kartice bivšeg šefa države.

Pristup kreditnoj kartici je uz Bolsonara imao i njegov tim od 21 osobe.

Za razliku od svojih prethodnika, Bolsonaro je bio tajnovit kada je riječ o troškovima, ali njegov nasljednik Luiz Injasio Lula je to odlučio da objelodani.

Bolsonaro je znao da kaže da karticom nije potrošio „ni novčića“, ali računi pokazuju drugačije.

Tako je Bolsonaro na godišnje odmore 2019, 2020. i 2021. potrošio više od 235.000 američkih dolara.

Prilikom jedne posjete benzinskoj pumpi potrošio je skoro 14.000 dolara, kao i 286.000 na nekoliko boravaka u luksuznom hotelu u Guaruji, ljetovalištu nedaleko od Sao Paula.

Ali, čini se da je Bolsonaro ipak najviše trošio na bogate ručkove i večere. Tokom posjete relativno jeftinom restoranu u Boa Visti, u državi Roraima, predsjedničkom karticom je plaćen račun viši od 21.000 dolara.

Tokom četiri godine je pekari u Rio de Žaneiru ostavio više od 71.000 dolara, a jedna kupovina je iznosila skoro 11.000 dolara. Ta svota je potrošena dan nakon svadbe Bolsonarovog sina i uoči bajkerskog skupa koji su na ulicama Rija organizovale Bolsonarove pristalice.

Na sladolede je potrošeno više od 1.600 dolara.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve