Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Putin: U narednim mjesecima Bjelorusiji isporučujemo Iskander-M

U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mesecima Bjelorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u razgovoru sa Aleksandrom Lukašenkom da su SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja.

On je dodao i da je 257 borbenih aviona iz više zemalja članica NATO spremno za tu namjenu. Putin je istovremeno potvrdio da će u narednim mjesecima Moskva isporučiti Bjelorusiji nove taktičke raketne sisteme krstkog dometa Iskander M, prenosi TAS.

– U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mjesecima Bjelorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji, rekao je Putin.

Pored toga, ruski predsjednik je upoznao predsjednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdjevanja žitaricama i vještačkim đubrivom.

– Ja ponavljam da se vratimo pitanjima koja su najurgentnija, a to su snabdjevanje hranom i đubrivom na globalnom nivou. U neposrednom kontaktu smo sa nadležnim specijalizovanim agencijama UN, rekao je Putin.

Na snimku sastanka sa Lukašenkom koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsjetio da su Rusija i Bjelorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve