Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je građane da glasaju na sjutrašnjem referendumu za izmjene Ustava, kojima će izmedju ostalog, Putinu biti dozvoljeno da se ponovo kandiduje za predsjednika 2024. godine, na dva mandata po šest godina.

Vladimir Putin (Foto: Yuri Kadobnov/POOL via Reuters)

Glasanje je počelo još 25. juna zbog epidemije korona virusa, ali je 1. jul proglašen glavnim danom glasanja. Izmjene, između ostalog, predviđaju i uvođenje shvatanja braka kao zajednice muškarca i žene, kao i uvođenje “vjere u boga”.

“Molim vas, dragi drugovi da kažete svoju riječ. Glas svakog od vas je najvažniji”, rekao je u obraćanju građanima Putin koji je na vlasti od 2000. godine.

Rekao je da je produženo glasanje u Rusiji, gdje se dnevni rast inficiranih korona virusom kreće oko 7.000, neophodno zbog zdravlja Rusa.

“Upravo na našoj odgovornosti, na našim iskrenim osjećanjima patriotizma, brizi o domovini, drži se suverenitet Rusije, kao i na poštovanju svoje istorije, kulture, maternjeg jezika, tradicijama, našem sjećanju o dostignućima i djelima naših predaka”, rekao je Putin.

Po njegovim riječima, glasajući za izmjene Ustava, građani će učvrstiti te vrednosti i principe kao najviše ustavne garancije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve