Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Putin najavio djelimičnu mobilizaciju u Ruskoj Federaciji

Putin je rekao da glavni ciljevi operacije u ukrajini ostaju nepromijenjeni: Luganska Narodna Republika je u potpunosti oslobođena, a Donjecka Narodna Republika djelimično.

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je djelimičnu mobilizaciju u Ruskoj Federaciji, javljaju agencije. Ukaz o djelimičnoj mobilizaciji je potpisan, a parlament će biti informisan o mjerama koje su potrebne za njeno izvođenje. Putin je izjavio i da će ako bude postojala prijetnja teritorijalnoj cjelovitosti Rusije, biti upotrjebljena sva sredstva.

“To nije blef”, istakao je Putin u današnjem obraćanju.

Kaže i da je „Zapad prešao svaku granicu“, i da neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini.

„Rusija, kao i do sada, će zaustaviti sve koji teže da vladaju svijetom, prijete raspadu i porobljavanju države. Zapad je krenuo na nuklearne ucjene, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije“, naveo je ruski predsjednik, a prenosi Sputnjik.

On je rekao i da glavni ciljevi operacije u Ukrajini ostaju nepromijenjeni: Luganska Narodna Republika je u potpunosti oslobođena, a Donjecka Narodna Republika djelimično.

Po njegovim riječima, u pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost.

Specijalna operacija je bila neophodna radi borbe protiv nacizma u Ukrajini, istakao je Putin.

Ocijenio je i da zapadne države podstiču Kijev da prenese borbena dejstva na teritoriju Rusije.

Putin se obraća dan nakon što su proruski separatisti najavili referendume o pridruživanju četiri okupirane ukrajinska regiona Rusiji kasnije ove nedelje – Luganska, Donjecka, Hersona i dijela Zaporožja.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve