Predsjednici Sjedinjenih Američkih Država i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin razgovarali su danas o korona virusu i svjetskoj ekonomiji, saopšteno je iz Bijele kuće.

Putin i Tramp (Foto: Jorge Silva/Reuters)

“Predsjednici Tramp i Putin razgovarali su o naporima za suzbijanje korona virusa i održavanju ekonomske stabilnosti na svjetskom tržištu energenata. Takođe, bilo je riječi i o kritičnim bilateralni i svjetskim pitanjima”, naveo je portparol Bijele kuće Džud Dir.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije danas je izjavio da će uskoro ponovo razgovarati sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom o saradnji SAD i Rusije u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i o posljedicama koje će pandemija imati na svjetsku privredu.

Putin je, tokom video konferencije sa posadom Međunarodne svemirske stanice koja je u orbiti oko Zemlje, rekao da rusko-američka partnerstvo u istraživanju svemira treba da bude model za saradnju radi suzbijanja korona virusa.

“To je primjer efikasnog partnertsva naših zemalja u interesu čovječanstva. Na taj način bi trebalo da organizujemo rad u rješavanju sadašnjih problema… …borba protiv pandemije i situacija na tržištu je međunarodno pitanje”, rekao je Putin.

Tramp i Putin su u četvrtak razgovarali o međunarodnim pregovorima za stabilizaciju tržišta nafte zbog drastičnog pada cijena usljed ekonomske krize izazvane pandemijom.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments