Masovno ubistvo u baru u Južnoj Kaliforniji, 13 mrtvih

Vlasti u Južnoj Kaliforniji saopštile su da je naoružani napadač usmrtio 12 osoba u srijedu kasno uveče, tokom napada u jednom baru, koji je takođe i klub.

Šerif okruga Ventura Džef Din rekao je novinarima da je jedan od prvih službenika policije koji su stigli u “Borderlajn bar” u gradiću Tauzend Ouks, pogođen iz vatrenog oružja, kada je ušao u objekat da bi se suprotstavio napadaču.

foto Tanjug/AP

Šerif Din dodao je da je njegov kolega Ron Helus, koji je radio s njim 29 godina, kasnije podlegao ranama u bolnici.

“Rekao sam njegovoj supruzi da je umro kao heroj”, rekao je Din.

Više ljudi je povređeno u napadu, ali šerif Din nije mogao da kaže tačan broj, jer su mnogi od njih sami otišli u bolnice kako bi im bila ukayana pomoć.

“Ovo je užasan incident”, rekao je Din.“To je deo užasa koji se dešavaju u našoj zemlji i svuda, i mislim da je nemoguće pronaći logiku ili neki smisao ovako bezosećajnog čina”.

Istražitelji uz pomoć FBI pokušavaju da utvrde identitet napadača i motiv za ono što je uradio.

Šerif Din rekao je da je osumnjičeni pronađen u baru, s ranom iz vatrenog oružja, ali da nije jasno ko je pucao na njega, mada se veruje da je izvršio samoubistvo.

Očevici opisuju da je kada su se začuli pucnji u klubu nastao haos, a gosti se rastrčali da pronađu zaklon ili pobegnu.

Istraga o napadu je u toku. Istražitelji su ušli u klub, te pretražuju aute koji se nalaze na parkiralištu kako bi pokušali naći auto s kojim je napadač došao.

Odjel vatrogasaca je na Twitteru je upozorio građane da se drže dalje od podučja u kojem je došlo do pucnjave i u kojoj je više ranjenih.

U vrijeme napada u baru se nalazilo najmanje 200 ljudi. Bar se inače nalazi nedaleko Kalifornija luteranskog univerziteta i popularan je među studentima.

Kako su za američke medije kazali svjedoci, napadač je navodno na ulazu u klub bacio dimne bombe, pucao u zaštitara, ušao u klub te počeo pucati po ljudima.

“>

izvor slobodnaevropa.org, glasamerike.net

Komentari

avatar